Grillet kylling med chili verde og maiskolbe med chipotlesaus
oppskrift på smakfull grillet kylling med chili verde, maiskolbe og kremet chipotle saus - perfekt for sommergrilling og sosiale sammenkomster.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 4 store poblano-pepper
- 2. 1 ½ pund kyllingfilet
- 3. Ekstra virgin olivenolje, til å dryppe over, pluss 2 spiseskjeer
- 4. 1 jalapeño, uten frø og hakket
- 5. 1 løk, hakket
- 6. 3 fedd hvitløk, revet
- 7. 18 til 20 tomatillos, skrellet og grovhakket
- 8. 1 kopp kremfløte
- 9. 1 chipotle i adobo, most til pasta
- 10. 2 teskjeer adobosaus
- 11. 2 lime, én revet, én hel
- 12. 4 maiskolber, skrellet og skylt
- 13. 2 til 3 kopper kyllingkraft, avhengig av hvor tykk du vil ha sausen
- 14. 1 ½ teskje malt spisskummen
- 15. ¼ kopp koriander eller flatbladpersille, delt
- 16. 3 spiseskjeer fersk mynte, en raus håndfull
- 17. 1 pose hvite mais-tortillachips
- 18. 1 kopp revet Chihuahua- eller Monterey Jack-ost, delt
- 19. 2 spiseskjeer finhakket gressløk
Fremgangsmåte
- 11. Varm opp broiler og grillpanne til høy varme.
- 22. Plasser paprikaene under broileren og la dem bli svarte på alle sider, ca. 15 minutter. Legg paprikaene i en papirpose eller i en bolle og dekk med plastfolie. La hvile i omtrent 5 minutter eller til de er kalde nok til å håndtere. Skrell, fjern frøene og hakk paprikaene i store terninger.
- 33. Mens paprikaene koker, gni kyllingen inn med en sunn skvett olje og krydre med salt og pepper. Grill kyllingen i 3 minutter på hver side. Hakk den opp i bitestørrelse og sett til side.
- 44. Varm opp 2 spiseskjeer olje i en middels stor suppegryte over middels høy varme. Tilsett jalapeño, løk og hvitløk, og la det koke i noen minutter mens du kjører tomatillos i en food processor til en grovkornet salsa. Tilsett tomatillos i gryten med løk og hvitløk, og la det koke i 5 til 6 minutter.
- 55. Mens tomatillosa koker, varm opp krem med chipotle og skallet av 1 lime i en liten kjele på lav varme. La det redusere i 10 minutter.
- 66. Dryss maisen med olje og grill til den er svart på alle sider, ca. 6 til 7 minutter.
- 77. Tilsett kyllingkraft i chilien. Rør inn kyllingen og krydre med spisskummen. La det småkoke i 5 til 6 minutter, og rør inn paprikaene, 2 til 3 spiseskjeer hakket koriander og mynte. Slå av varmen.
- 88. Tilsett saften av 2 lime i chilien og rør om.
- 99. Server hver bolle med chili med en håndfull lett knuste chips på toppen og et dryss ost.
- 1010. Hell en øse med chipotle-krem over maisen og pynt med litt koriander, gressløk og et dryss ost.