Grillet kylling med chili verde og maiskolbe med chipotlesaus

Grillet kylling med chili verde og maiskolbe med chipotlesaus

oppskrift på smakfull grillet kylling med chili verde, maiskolbe og kremet chipotle saus - perfekt for sommergrilling og sosiale sammenkomster.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 4 store poblano-pepper
  • 2. 1 ½ pund kyllingfilet
  • 3. Ekstra virgin olivenolje, til å dryppe over, pluss 2 spiseskjeer
  • 4. 1 jalapeño, uten frø og hakket
  • 5. 1 løk, hakket
  • 6. 3 fedd hvitløk, revet
  • 7. 18 til 20 tomatillos, skrellet og grovhakket
  • 8. 1 kopp kremfløte
  • 9. 1 chipotle i adobo, most til pasta
  • 10. 2 teskjeer adobosaus
  • 11. 2 lime, én revet, én hel
  • 12. 4 maiskolber, skrellet og skylt
  • 13. 2 til 3 kopper kyllingkraft, avhengig av hvor tykk du vil ha sausen
  • 14. 1 ½ teskje malt spisskummen
  • 15. ¼ kopp koriander eller flatbladpersille, delt
  • 16. 3 spiseskjeer fersk mynte, en raus håndfull
  • 17. 1 pose hvite mais-tortillachips
  • 18. 1 kopp revet Chihuahua- eller Monterey Jack-ost, delt
  • 19. 2 spiseskjeer finhakket gressløk

Fremgangsmåte

  1. 11. Varm opp broiler og grillpanne til høy varme.
  2. 22. Plasser paprikaene under broileren og la dem bli svarte på alle sider, ca. 15 minutter. Legg paprikaene i en papirpose eller i en bolle og dekk med plastfolie. La hvile i omtrent 5 minutter eller til de er kalde nok til å håndtere. Skrell, fjern frøene og hakk paprikaene i store terninger.
  3. 33. Mens paprikaene koker, gni kyllingen inn med en sunn skvett olje og krydre med salt og pepper. Grill kyllingen i 3 minutter på hver side. Hakk den opp i bitestørrelse og sett til side.
  4. 44. Varm opp 2 spiseskjeer olje i en middels stor suppegryte over middels høy varme. Tilsett jalapeño, løk og hvitløk, og la det koke i noen minutter mens du kjører tomatillos i en food processor til en grovkornet salsa. Tilsett tomatillos i gryten med løk og hvitløk, og la det koke i 5 til 6 minutter.
  5. 55. Mens tomatillosa koker, varm opp krem med chipotle og skallet av 1 lime i en liten kjele på lav varme. La det redusere i 10 minutter.
  6. 66. Dryss maisen med olje og grill til den er svart på alle sider, ca. 6 til 7 minutter.
  7. 77. Tilsett kyllingkraft i chilien. Rør inn kyllingen og krydre med spisskummen. La det småkoke i 5 til 6 minutter, og rør inn paprikaene, 2 til 3 spiseskjeer hakket koriander og mynte. Slå av varmen.
  8. 88. Tilsett saften av 2 lime i chilien og rør om.
  9. 99. Server hver bolle med chili med en håndfull lett knuste chips på toppen og et dryss ost.
  10. 1010. Hell en øse med chipotle-krem over maisen og pynt med litt koriander, gressløk og et dryss ost.