Klassisk hvit kake

Klassisk hvit kake

Lær hvordan du lager en perfekt klassisk hvit kake med enkel oppskrift. Ideell for bursdager og spesielle anledninger.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk

Ingredienser

  • 1. 12 spiseskjeer (1 1/2 staver) usaltet smør, myknet
  • 2. 1 1/2 kopper sukker
  • 3. 2 kopper hvetemel
  • 4. 2 teskjeer bakepulver
  • 5. 1/4 teskje salt
  • 6. 6 store eggehviter (3/4 kopp)
  • 7. 3/4 kopp melk
  • 8. 2 teskjeer vaniljeekstrakt

Fremgangsmåte

  1. 11. Se hvordan du lager denne oppskriften.
  2. 22. Spesialutstyr: 2 stk. lagpanner med diameter 9 tommer og dybde 1 1/2 tomme, eller 1 stk. form på 13 x 9 x 2 tommer, smurt og bunnen dekket med bakepapir eller voksark.
  3. 33. Den fine, fuktige krummen i denne kaken passer til alle typer fyll og frosting – den perfekte bursdagskaken.
  4. 44. Sett en rist midt i ovnen og forvarm til 175 grader Celsius. I en stor bakebolle, pisk smør og sukker i ca. 5 minutter, til det er lyst og luftig. Rør sammen mel, bakepulver og salt. Sett til side. Bland eggehviter, melk og vaniljeekstrakt. Tilsett en tredjedel av melblandingen i smørblandingen, og deretter halvparten av melken. Fortsett å veksle mellom å tilsette melblandingen og melken, og avslutt med melblandingen. Rør ofte ned i bollen og på vispen. Hell røren i den forberedte formen(e) og jevn ut overflaten med en metallspatel. Stek kaken(e) i ca. 25–30 minutter, eller til en kakepinne kommer ut ren. La kaken avkjøle i formen på en rist i 5 minutter, snu deretter ut kaken på risten, fjern bakepapiret og la den avkjøle helt.
  5. 55. Variasjon:
  6. 66. KLASSISK GUL KAKE: Erstatt alle eggehvitene med 3 store egg og 1 eggeplomme.
  7. 77. 2 stk. lagpanner med diameter 9 tommer og dybde 1 1/2 tomme, eller 1 form på 13 x 9 x 2 tommer, smurt og bunnen dekket med bakepapir eller voksark.