
Honninghvete brød I
Lær å bake saftig og næringsrikt honninghvete brød hjemme. Perfekt for frokost eller som et sunt tilbehør til måltidet.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 12
bakverk
Ingredienser
Fremgangsmåte
- 11. Løs opp gjær og sukker i 1/2 kopp lunkent vann.
- 22. Bland melk, 1/4 kopp vann, smørfett, honning, salt og hvetemel i en kjøkkenmaskin eller bolle. Bland inn gjærblandingen, og la den hvile i 15 minutter. Tilsett hvetemel, og kjør til deigen former seg til en ball. Elt deigen ved å kjøre den i kjøkkenmaskinen i ytterligere 80 sekunder, eller bland og elt for hånd i 10 minutter. Legg deigen i en smurt bolle, og vend den slik at den blir dekket av fett. Dekk bollen med plastfolie. La deigen heve i 45 minutter, eller til den nesten har doblet seg i størrelse.
- 33. Slå ned deigen, og del den i to like deler. Kjevle ut hver del, og bank ut luftboblene. Form til brød og legg i smurte brødformer på 23x13 cm. Smør toppen av deigen, og dekk løst med plastfolie. La den heve i et varmt område til den har doblet seg; den andre hevingen tar ca. 30 minutter.
- 44. Plasser en liten panne med vann på nederste rille i ovnen. Forvarm ovnen til 190 grader C (375 grader F).
- 55. Stek i 25 til 35 minutter, eller til toppene er mørk gyllenbrune. Smør på skorpe mens de er varme. Skjær i skiver når de er avkjølt.