Honninghvete brød I

Honninghvete brød I

Lær å bake saftig og næringsrikt honninghvete brød hjemme. Perfekt for frokost eller som et sunt tilbehør til måltidet.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 12
bakverk

Ingredienser

  • 1. 1. 1 pakke (0,25 unser) hurtighevingsgjær
  • 2. 1 teskje hvitt sukker
  • 3. 1/2 kopp varmt vann (45°C)
  • 4. 1 boks (12 fl oz) kondensert melk
  • 5. 1/4 kopp vann
  • 6. 1/4 kopp smeltet fettstoff
  • 7. 1/4 kopp honning
  • 8. 2 teskjeer salt
  • 9. 2 kopper sammalt hvete
  • 10. 3 kopper brødmel
  • 11. 2 spiseskjeer smør

Fremgangsmåte

  1. 11. Løs opp gjær og sukker i 1/2 kopp lunkent vann.
  2. 22. Bland melk, 1/4 kopp vann, smørfett, honning, salt og hvetemel i en kjøkkenmaskin eller bolle. Bland inn gjærblandingen, og la den hvile i 15 minutter. Tilsett hvetemel, og kjør til deigen former seg til en ball. Elt deigen ved å kjøre den i kjøkkenmaskinen i ytterligere 80 sekunder, eller bland og elt for hånd i 10 minutter. Legg deigen i en smurt bolle, og vend den slik at den blir dekket av fett. Dekk bollen med plastfolie. La deigen heve i 45 minutter, eller til den nesten har doblet seg i størrelse.
  3. 33. Slå ned deigen, og del den i to like deler. Kjevle ut hver del, og bank ut luftboblene. Form til brød og legg i smurte brødformer på 23x13 cm. Smør toppen av deigen, og dekk løst med plastfolie. La den heve i et varmt område til den har doblet seg; den andre hevingen tar ca. 30 minutter.
  4. 44. Plasser en liten panne med vann på nederste rille i ovnen. Forvarm ovnen til 190 grader C (375 grader F).
  5. 55. Stek i 25 til 35 minutter, eller til toppene er mørk gyllenbrune. Smør på skorpe mens de er varme. Skjær i skiver når de er avkjølt.