Kremet kaffekake med rømme III

Kremet kaffekake med rømme III

Oppdag oppskriften på en deilig kaffe-kake med rømme, perfekt for kaffenytelse. Enkel å lage og passer til enhver anledning.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 8
bakverk

Ingredienser

  • 1. 1 kopp smør
  • 2. 2 kopper hvitt sukker
  • 3. 2 egg
  • 4. 1 kopp rømme
  • 5. 1/2 teskje vaniljeekstrakt
  • 6. 2 kopper hvetemel
  • 7. 1 teskje bakepulver
  • 8. 1/8 teskje salt
  • 9. 1/3 kopp hvetemel
  • 10. 1/2 kopp brunt sukker
  • 11. 2 spiseskjeer smeltet smør
  • 12. 1 teskje malt kanel

Fremgangsmåte

  1. 11. Forvarm ovnen til 175 grader Celsius (350 grader Fahrenheit). Smør en 23x33 cm (9x13 tommer) bakeform.
  2. 22. I en stor bolle, pisk sammen 1 kopp smør og hvitt sukker til det blir lyst og luftig. Pisk inn eggene ett om gangen, deretter rør inn rømme og vanilje. Bland inn 2 kopper mel, bakepulver og salt. Fordel halvparten av røren i den forberedte formen.
  3. 33. Lag fyllet: I en middels stor bolle, bland 1/3 kopp mel, brunt sukker, 2 ss smeltet smør og kanel. Strø halvparten av fyllet over kakerøren. Fordel den andre halvparten av røren over fyllet, og topp med resten av fyllet.
  4. 44. Stek i 35 til 40 minutter i den forvarmede ovnen, eller til en kakepinne satt inn nær midten kommer ut ren.