
Funnel Cakes IV
Lær å lage perfekte funnel cakes med vår enkle oppskrift. En populær dessert for helår, med sprø tekstur og herlig smak. Perfekt til fest eller kos.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
bakeverk
Ingredienser
- 1. 1/2 teskje salt
- 2. 2 teskjeer bakepulver
- 3. 3 2/3 kopper hvetemel
- 4. 3 egg
- 5. 1/4 kopp hvitt sukker
- 6. 2 kopper melk
- 7. 1 kvartal vegetabilsk olje til steking, eller etter behov
- 8. 2 spiseskjeer melis, eller etter behov
Fremgangsmåte
- 11. Bland salt, bakepulver og halvparten av melet i en bolle. Sett til side.
- 22. Pisk egg, sukker og melk i en stor bolle. Tilsett melblandingen og pisk til jevnt. Fortsett å tilsette resten av melet, men bruk bare nok til å oppnå ønsket konsistens. Røren vil være tynn nok til å renne gjennom en sil.
- 33. Varm opp oljen til 190 grader Celsius (375 grader Fahrenheit) i en 20 cm (8-tommers) stekepanne.
- 44. Ha fingeren over åpningen i bunnen av silen, og fyll silen med en raus halv kopp av røren. Hold silen nær overflaten av oljen, og slipp røren ut i oljen mens du lager en sirkulær bevegelse. Stek til gyllenbrun. Bruk tang og en bred stekespade for å snu kaken forsiktig. Stek den andre siden i ett minutt. La den renne av på kjøkkenpapir, og dryss over siktet melis.