Kremet potet- og purresuppe II

Kremet potet- og purresuppe II

Lettlaget kremet potet- og purresuppe som er perfekt for kalde dager. En deilig, kremet forrett eller hovedrett som varmer hele året.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 40 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Sesong: høst

Ingredienser

  • 1. 8 poteter, skrellet og i terninger
  • 2. 4 kopper kyllingbuljong
  • 3. 1 pund bacon, skåret i 2,5 cm biter
  • 4. 3 purre, skivet
  • 5. 1 kopp kremfløte

Fremgangsmåte

  1. 11. I en stor kjele eller gryte, kok opp poteter og kyllingbuljong. Kok til potetene er møre. I mellomtiden, legg bacon i en stor, dyp stekepanne. Stek over middels høy varme til jevnt brunt. Sil av fettet, og spar 3 spiseskjeer til senere bruk. Surr purre i stekepannen med det reserverte baconfettet i 8 til 10 minutter.
  2. 22. Når potetene er møre, rør inn de stekte purre, kremfløte og bacon. Rør godt for å blande, og ta av varmen. Server varm.