Hello Fresh Mobile Banner
Kremet blåbærpai

Kremet blåbærpai

Lyst på en deilig og kremet blåbærpai? Oppdag vår enkle oppskrift som passer for enhver anledning. Perfekt for sommeren eller helgen!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 55 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk
Sesong: sommer

Ingredienser

  • 1. 3 kopper ferske blåbær
  • 1 (23 cm) dyp paibunn
  • Til kremen:
  • 1 kopp hvitt sukker
  • 1/3 kopp hvetemel
  • 1/8 teskje salt
  • 2 egg, pisket
  • 1/2 kopp rømme
  • Til streuselen:
  • 1/2 kopp hvitt sukker
  • 1/2 kopp hvetemel
  • 1/4 kopp smør

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 175 grader Celsius (350 grader Fahrenheit). Legg blåbærene i paibunnen og sett til side.
  2. 2Bland 1 kopp sukker, 1/3 kopp mel og salt. Tilsett egg og rømme, og rør til det er godt blandet. Hell rømmeblandingen over blåbærene.
  3. 3I en annen bolle, bland 1/2 kopp sukker og 1/2 kopp mel. Kutt inn smøret med en deigskrape til blandingen ligner grovt mel. Strø toppingen over rømmeblandingen og bærene i paibunnen.
  4. 4Stek i den forvarmede ovnen i 50 til 55 minutter, eller til den er lett gyllen. Avkjøl på en avkjølingsrist.