
Kremet blåbærpai
Lyst på en deilig og kremet blåbærpai? Oppdag vår enkle oppskrift som passer for enhver anledning. Perfekt for sommeren eller helgen!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 55 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk
Sesong: sommer
Ingredienser
- 1. 3 kopper ferske blåbær
- 1 (23 cm) dyp paibunn
- Til kremen:
- 1 kopp hvitt sukker
- 1/3 kopp hvetemel
- 1/8 teskje salt
- 2 egg, pisket
- 1/2 kopp rømme
- Til streuselen:
- 1/2 kopp hvitt sukker
- 1/2 kopp hvetemel
- 1/4 kopp smør
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 175 grader Celsius (350 grader Fahrenheit). Legg blåbærene i paibunnen og sett til side.
- 2Bland 1 kopp sukker, 1/3 kopp mel og salt. Tilsett egg og rømme, og rør til det er godt blandet. Hell rømmeblandingen over blåbærene.
- 3I en annen bolle, bland 1/2 kopp sukker og 1/2 kopp mel. Kutt inn smøret med en deigskrape til blandingen ligner grovt mel. Strø toppingen over rømmeblandingen og bærene i paibunnen.
- 4Stek i den forvarmede ovnen i 50 til 55 minutter, eller til den er lett gyllen. Avkjøl på en avkjølingsrist.