Sprø laks med grønn urte- og kaperssaus, servert med asparges-ostepuffer

Sprø laks med grønn urte- og kaperssaus, servert med asparges-ostepuffer

oppskrift på sprø laks servert med en frisk grønn urte- kaperssaus og deilige aspargestarte med ost, perfekt for en smakfull hovedrett.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 4 (200 gram) laksefileter, med skinn
  • Salt og nykvernet pepper
  • 1 kopp ris mel
  • 1/2 kopp vann
  • Olivenolje, til steking
  • Urte- og kaperssaus, oppskrift følger
  • 4 sitronbåter, til pynt
  • Aspargesostpuffer, oppskrift følger
  • 1/2 kopp olivenolje
  • 1/4 kopp finhakket flatbladpersille
  • 1/4 kopp kapers
  • 3 ss finhakket frisk gressløk
  • 2 fedd hvitløk, finhakket
  • 1 ts finhakket frisk timian
  • 1 ts finhakket frisk oregano
  • 1 ts finhakket frisk rosmarin
  • Salt og nykvernet pepper
  • 2 ss fersk sitronsaft
  • 1/2 pund fersk asparges, trimmet, skåret i 1/4-tommers biter og blansjert
  • 3/4 kopp melk
  • 5 ss usaltet smør, i små biter
  • 1/2 ts salt
  • 3/4 kopp hvetemel
  • 1/4 ts karri pulver
  • En klype cayennepepper
  • 3 store egg
  • 1 kopp grovt revet Manchego-ost
  • 1/2 kopp finrevet Parmigiano-Reggiano

Fremgangsmåte

  1. 1Krydre filetene med salt og pepper etter smak. Bland rismelet med vann for å lage en lett, løs røre. Varm opp en stor stekepanne med omtrent 0,5 cm olivenolje. Dypp filetene i røren, legg dem med kjøttsiden ned, og stek til de er gyldne, ca. 2 til 3 minutter. Vend dem og stek skinnsiden i 1 til 2 minutter.
  2. 2Umiddelbart anrettes på tallerken og drypp hver filet med urtekapersaus. Server med en sitronbåt.
  3. 3Server laksen med aspargesostpuffer.
  4. 4Bland alle ingrediensene, unntatt sitronsaften, i en middels bolle og krydre med salt og pepper. Visp inn sitronsaften rett før servering.
  5. 5Forvarm ovnen til 200 grader Celsius. Legg to bakeplater med bakepapir.
  6. 6Kok opp melk og smør i en middels kjele over middels høy varme. Bland salt, mel, karri og cayenne i en liten bolle. Ta kjelen av varmen og tilsett melet under omrøring. Rør med en tresleiv til blandingen tykner og løsner fra sidene. Sett kjelen tilbake på varmen og kok i ca. 20 til 30 sekunder til blandingen blir litt tørr. Skrap ut blandingen i en stor bolle og la den avkjøles litt. Tilsett eggene, ett om gangen, og vent med å tilsette neste egg til det forrige er godt innarbeidet. Bland inn asparges og begge ostene til en jevn deig. Krydre med salt og pepper.
  7. 7Skje runde spiseskjeer med blandingen på bakeplaten. Stek midt i ovnen til de er gylne, ca. 15 til 20 minutter. Ta puffene ut av bakepapiret og server umiddelbart.