Sprø laks med grønn urte- og kaperssaus, servert med asparges-ostepuffer
oppskrift på sprø laks servert med en frisk grønn urte- kaperssaus og deilige aspargestarte med ost, perfekt for en smakfull hovedrett.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 4 (200 gram) laksefileter, med skinn
- Salt og nykvernet pepper
- 1 kopp ris mel
- 1/2 kopp vann
- Olivenolje, til steking
- Urte- og kaperssaus, oppskrift følger
- 4 sitronbåter, til pynt
- Aspargesostpuffer, oppskrift følger
- 1/2 kopp olivenolje
- 1/4 kopp finhakket flatbladpersille
- 1/4 kopp kapers
- 3 ss finhakket frisk gressløk
- 2 fedd hvitløk, finhakket
- 1 ts finhakket frisk timian
- 1 ts finhakket frisk oregano
- 1 ts finhakket frisk rosmarin
- Salt og nykvernet pepper
- 2 ss fersk sitronsaft
- 1/2 pund fersk asparges, trimmet, skåret i 1/4-tommers biter og blansjert
- 3/4 kopp melk
- 5 ss usaltet smør, i små biter
- 1/2 ts salt
- 3/4 kopp hvetemel
- 1/4 ts karri pulver
- En klype cayennepepper
- 3 store egg
- 1 kopp grovt revet Manchego-ost
- 1/2 kopp finrevet Parmigiano-Reggiano
Fremgangsmåte
- 1Krydre filetene med salt og pepper etter smak. Bland rismelet med vann for å lage en lett, løs røre. Varm opp en stor stekepanne med omtrent 0,5 cm olivenolje. Dypp filetene i røren, legg dem med kjøttsiden ned, og stek til de er gyldne, ca. 2 til 3 minutter. Vend dem og stek skinnsiden i 1 til 2 minutter.
- 2Umiddelbart anrettes på tallerken og drypp hver filet med urtekapersaus. Server med en sitronbåt.
- 3Server laksen med aspargesostpuffer.
- 4Bland alle ingrediensene, unntatt sitronsaften, i en middels bolle og krydre med salt og pepper. Visp inn sitronsaften rett før servering.
- 5Forvarm ovnen til 200 grader Celsius. Legg to bakeplater med bakepapir.
- 6Kok opp melk og smør i en middels kjele over middels høy varme. Bland salt, mel, karri og cayenne i en liten bolle. Ta kjelen av varmen og tilsett melet under omrøring. Rør med en tresleiv til blandingen tykner og løsner fra sidene. Sett kjelen tilbake på varmen og kok i ca. 20 til 30 sekunder til blandingen blir litt tørr. Skrap ut blandingen i en stor bolle og la den avkjøles litt. Tilsett eggene, ett om gangen, og vent med å tilsette neste egg til det forrige er godt innarbeidet. Bland inn asparges og begge ostene til en jevn deig. Krydre med salt og pepper.
- 7Skje runde spiseskjeer med blandingen på bakeplaten. Stek midt i ovnen til de er gylne, ca. 15 til 20 minutter. Ta puffene ut av bakepapiret og server umiddelbart.