Festlige havregrynskjeks
Oppdag en enkel oppskrift på festlige havregrynkjekaker som er perfekte til enhver anledning. En rask og smakfull dessert for hele familien.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 20
bakeverk
Ingredienser
- 1 kopp Crisco® All-Vegetable Shortening eller 1 stang Crisco® Baking Sticks Smørsmak All-Vegetable Shortening
- 1 kopp godt pakket lyst brunt sukker
- 1/2 kopp granulert sukker
- 2 store egg
- 2 ss melk
- 2 ts vaniljeekstrakt
- 2 1/2 kopper havregryn (hurtigkokte eller gammeldagse), uskoldet
- 1 ts natron
- 2 1/2 kopper Pillsbury BEST® All Purpose Mel
- 1/2 ts salt
- 1 kopp (6 oz. pakke) semi-søt sjokoladechips
- 1 kopp karamelliserte sjokoladestykker eller fargede chips
- 1 kopp grovhakkede pekannøtter eller valnøtter
Fremgangsmåte
- 1Varm ovnen til 350 grader Fahrenheit.
- 2Bland smør, brunt sukker, hvitt sukker, egg, melk og vanilje i en bolle med en elektrisk mikser; pisk på middels hastighet til det er godt blandet.
- 3Bland havregryn, mel, natron og salt i en middels stor bolle. Tilsett gradvis i den kremede blandingen på lav hastighet. Pisk akkurat til det er godt blandet. Rør inn sjokoladeknapper, sjokoladebiter og nøtter med en skje.
- 4Sett deigen med en skje i klatter på 3 tommers avstand på en smurt bakeplate. Stek i 8 til 10 minutter for seige kjeks eller 10 til 12 minutter for sprø kjeks. La kjeksene avkjøle i 2 minutter på bakeplaten, før de flyttes over til avkjølingsrist for å avkjøles helt.