Kylling med hvitløk, basilikum og persille

Kylling med hvitløk, basilikum og persille

Lær å lage en smakfull kyllingrett med hvitløk, basilikum og persille. Perfekt for en rask og velsmakende middag for hele familien.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 1 ss tørket persille, delt
  • 2. 1 ss tørket basilikum, delt
  • 3. 4 skinn- og benfrie kyllingbrysthalvpar
  • 4. 4 hvitløksfedd, tynne skiver
  • 5. 1/2 ts salt
  • 6. 1/2 ts knuste rød pepperflak
  • 7. 2 tomater, skivet

Fremgangsmåte

  1. 11. Forvarm ovnen til 175 grader Celsius (350 grader Fahrenheit). Smør en 23x33 cm (9x13 tommer) ildfast form med matlagingsspray.
  2. 22. Dryss 1 teskje persille og 1 teskje basilikum jevnt over bunnen av formen. Legg kyllingbrystene i formen, og dryss jevnt med hvitløkskivene. I en liten bolle blander du de resterende 2 teskjeene persille, de resterende 2 teskjeene basilikum, salt og rød pepper; dryss over kyllingen. Topp med tomatskiver.
  3. 33. Stek under lokk i den forvarmede ovnen i 25 minutter. Fjern lokket, og fortsett å steke i 15 minutter, eller til kyllingjuicen er klar og ren.