Kyllingsouvlaki i gyro-stil

Kyllingsouvlaki i gyro-stil

Oppdag en enkel oppskrift på kylling souvlaki gyro-stil. Perfekt for sommergrilling, sunn og smakfull med autentisk gresk vri. Klar på 30 minutter!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. Souvlaki Marinade:
  • 2. 3/4 kopp balsamico-vinaigrettesalatdressing
  • 3. 3 spiseskjeer sitronsaft
  • 4. 1 spiseskje tørket oregano
  • 5. 1/2 teskje nykvernet svart pepper
  • 6. 4 uten skinn og ben, kyllingbrysthalvpar
  • 7. Tzatziki-saus (agurksaus):
  • 8. 1/2 kopp frøet, revet agurk
  • 9. 1 teskje kosher-salt
  • 10. 1 kopp naturell yoghurt
  • 11. 1/4 kopp rømme
  • 12. 1 spiseskje sitronsaft
  • 13. 1/2 spiseskje riseddik
  • 14. 1 teskje olivenolje
  • 15. 1 fedd hvitløk, finhakket
  • 16. 1 spiseskje hakket frisk dill
  • 17. 1/2 teskje gresk krydderblanding
  • 18. kosher-salt etter smak
  • 19. nykvernet svart pepper etter smak
  • 20. 4 store pitabrød
  • 21. 1 hjertesalat, skåret i 1/4 tommers skiver
  • 22. 1 rød løk, tynne skiver
  • 23. 1 tomat, delt i to og skåret i skiver
  • 24. 1/2 kopp kalamataoliven
  • 25. 1/2 kopp pepperoncini
  • 26. 1 kopp smuldret fetaost

Fremgangsmåte

  1. 11. I en liten bolle blander du balsamico-vinaigrette, saften av 1/2 sitron, oregano og 1/2 teskje svart pepper. Legg kyllingen i en stor, lufttett plastpose. Hell marinaden over kyllingen, lukk posen, og sett den i kjøleskapet i minst 1 time.
  2. 22. Forvarm en utendørsgrill til høy varme.
  3. 33. Vend den revne agurken med 1 teskje kosher-salt, og la den stå i minst 5 minutter. I en middels stor bolle blander du yoghurt, rømme, 1 spiseskje sitronsaft, riseddik og olivenolje. Krydre med hvitløk, fersk dill og gresk krydder. Klem ut overflødig vann av agurken, og rør den inn i sausen. Krydre med kosher-salt og pepper etter smak. Sett i kjøleskapet til den skal brukes.
  4. 44. Ta kyllingen ut av marinaden og legg den på den forberedte grillen. Kast resten av marinaden. Kok kyllingen til saften er klar, omtrent 8 minutter på hver side. Ta kyllingen av varmen, og la den hvile i ca. 10 minutter før du skjærer den i tynne strimler.
  5. 55. Legg pitabrødene på grillen, og varm dem i ca. 2 minutter, vend ofte for å unngå at de brenner seg. Anrett de varme pitabrødene, kyllingstrimlene, salat, løk, tomat, oliven og pepperoncini på et serveringsfat. Server tzatziki og fetaost i separate skåler ved siden av. Fyll pitabrødene med kylling og toppings før servering.