
mongolsk biff og vårløk
Prøv denne deilige mongolske biffretten med sprø vårløk. Perfekt for en smakfull middag som imponerer hele familien. Enkelt og raskt å lage!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 1 teskje vegetabilsk olje
- 2. 1 spiseskje finhakket hvitløk
- 3. 1/2 teskje revet fersk ingefærrot
- 4. 1/2 kopp soyasaus
- 5. 1/2 kopp vann
- 6. 2/3 kopp brunt sukker
- 7. 1 pund storfekjøtt av flankesteik, skåret i skiver 1/4 tomme tykke på skrå
- 8. 1/4 kopp maisstivelse
- 9. 1 kopp vegetabilsk olje til steking
- 10. 2 bunt grønne løk, kuttet i 5 cm lange biter
Fremgangsmåte
- 11. Varm opp 2 teskjeer vegetabilsk olje i en kjele over middels varme, og kok og rør hvitløk og ingefær til de slipper fra seg duft, ca. 30 sekunder. Hell i soyasausen, vannet og brunt sukker. Øk varmen til middels høy, og rør i 4 minutter, til sukkeret har løst seg opp og sausen koker og tykner litt. Ta sausen av varmen, og sett til side.
- 22. Legg den skivede storfebenken i en bolle, og rør inn maisstivelsen slik at den dekker kjøttet godt. La storfebenken og maisstivelsen stå til mosteparten av saften fra kjøttet er absorbert av stivelsen, ca. 10 minutter.
- 33. Varm opp vegetabilsk olje i en dyp panne eller wok til 190 grader C (375 grader F).
- 44. Rist av overflødig maisstivelse fra storfebitene, og slipp dem forsiktig ned i den varme oljen, noen av gangen. Rør kort, og stek til kantene blir sprø og begynner å bli brune, ca. 2 minutter. Ta storfebitene opp av oljen med en stor hullsleiv, og la dem renne av på tørkepapir for å fjerne overflødig olje.
- 55. Hell ut oljen av pannen eller wokken, og sett pannen tilbake på middels varme. Legg storfebitene tilbake i pannen, rør kort, og hell over den reserverte sausen. Rør en eller to ganger for å blande, og tilsett de grønne løkene. Kok opp blandingen, og kok til løken har blitt myk og fått en klar grønnfarge, ca. 2 minutter.