
Tiramisu
lær hvordan du lager en deilig tiramisu med denne enkle oppskriften. perfekt som avslutning på middagen eller som en søt fristelse til fest.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 6
dessert
Ingredienser
- 1. 6 eggeplommer
- 3 spiseskjeer sukker
- 1 pund mascarponeost
- 1 1/2 kopper sterk espresso, avkjølt
- 2 teskjeer mørk rom
- 24 ferdigpakkede ladyfingers
- 1/2 kopp bittersøt sjokoladeflarn, til pynt
Fremgangsmåte
- 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
- 2I en stor bolle, bruk en elektrisk mikser med vispvedlegg, pisk eggeplommer og sukker til det er tykt og lyst, ca. 5 minutter. Tilsett mascarponeost og pisk til det er glatt. Tilsett 1 spiseskje espresso og bland godt til det er jevnt fordelt.
- 3I en liten, lav skål, ha igjen espresso og rom. Dypp hver ladyfinger i espressoen i bare 5 sekunder. Å la ladyfingrene trekke for lenge vil få dem til å falle fra hverandre. Plasser de dyppede ladyfingrene i bunnen av en 33 x 23 cm stor ildfast form, og del dem i to hvis nødvendig for å få dem til å passe.
- 4Fordel jevnt halvparten av mascarponeblandingen over ladyfingrene. Legg en ny lag med dyppede ladyfingers og topp med resten av mascarponeblandingen.
- 5Dekk tiramisuen med plastfolie og sett den i kjøleskapet i minst 2 timer, gjerne opptil 8 timer.
- 6Før servering, dryss over sjokoladekrønsj.


