Tiramisu

Tiramisu

lær hvordan du lager en deilig tiramisu med denne enkle oppskriften. perfekt som avslutning på middagen eller som en søt fristelse til fest.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 6
dessert

Ingredienser

  • 1. 6 eggeplommer
  • 3 spiseskjeer sukker
  • 1 pund mascarponeost
  • 1 1/2 kopper sterk espresso, avkjølt
  • 2 teskjeer mørk rom
  • 24 ferdigpakkede ladyfingers
  • 1/2 kopp bittersøt sjokoladeflarn, til pynt

Fremgangsmåte

  1. 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
  2. 2I en stor bolle, bruk en elektrisk mikser med vispvedlegg, pisk eggeplommer og sukker til det er tykt og lyst, ca. 5 minutter. Tilsett mascarponeost og pisk til det er glatt. Tilsett 1 spiseskje espresso og bland godt til det er jevnt fordelt.
  3. 3I en liten, lav skål, ha igjen espresso og rom. Dypp hver ladyfinger i espressoen i bare 5 sekunder. Å la ladyfingrene trekke for lenge vil få dem til å falle fra hverandre. Plasser de dyppede ladyfingrene i bunnen av en 33 x 23 cm stor ildfast form, og del dem i to hvis nødvendig for å få dem til å passe.
  4. 4Fordel jevnt halvparten av mascarponeblandingen over ladyfingrene. Legg en ny lag med dyppede ladyfingers og topp med resten av mascarponeblandingen.
  5. 5Dekk tiramisuen med plastfolie og sett den i kjøleskapet i minst 2 timer, gjerne opptil 8 timer.
  6. 6Før servering, dryss over sjokoladekrønsj.