Friterte Mac and Cheese-baller
Lær hvordan du lager deilige friterte mac and cheese baller med denne enkle oppskriften. Perfekt som forrett eller snacks for enhver anledning!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1 pund elbowmakaroni
- 2 spiseskjeer usaltet smør
- 2 spiseskjeer hvetemel
- 2 kopper melk, varmet, pluss 2 spiseskjeer til eggebadet
- 1 pund revet Cheddarost
- 1 pund revet røkt Goudaost
- Salt og nykvernet svart pepper
- 2 store egg
- 3 kopper krydrede brødsmuler
- Vegetabilsk olje, til steking
- Marinara- eller Alfredo-saus, til servering
Fremgangsmåte
- 1Kok makaronien etter pakkens anvisninger. Sil av vannet og skyll med kaldt vann for å stoppe kokingen. Sil av vannet igjen og sett til side.
- 2I en kjele smelter du smøret over middels varme. Strø melet over smøret og rør det inn med en visp. Kok i 2 minutter. Visp den varme melken inn i melblandingen, og arbeid ut eventuelle klumper. Kok til sausen tykner, ca. 2 minutter. Ta kjelen av varmen, tilsett ostene, og rør til de er smeltet og jevne. Krydre med salt og pepper. Vend ostesausen inn i makaronien. Hell makaronien og osten i en lav, bred form og sett den i kjøleskapet til den er kald, minst 2 timer.
- 3Form den kalde makaronien og osten til kjøttballstørrelse og legg dem på et brett dekket med bakepapir. Frys ballene over natten.
- 4Pisk eggene og 2 ss melk sammen til en eggeblanding, og hell den i en lav skål. Ha brødsmulene i en annen lav skål. Ta makaroniballene ut av fryseren. Dypp de frosne ballene først i eggeblandingen, deretter i brødsmulene. Legg ballene tilbake i fryseren til du er klar til å steke dem.
- 5Varm opp oljen i en dypfriteringskjel til 180°C (350°F). Friter makaroniballene til de er gyldne og varme i midten, ca. 5 minutter. Server varme med din favoritt marinara- eller Alfredo-saus, eller en kombinasjon av begge til dipping.