Friterte Mac and Cheese-baller

Friterte Mac and Cheese-baller

Lær hvordan du lager deilige friterte mac and cheese baller med denne enkle oppskriften. Perfekt som forrett eller snacks for enhver anledning!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1 pund elbowmakaroni
  • 2 spiseskjeer usaltet smør
  • 2 spiseskjeer hvetemel
  • 2 kopper melk, varmet, pluss 2 spiseskjeer til eggebadet
  • 1 pund revet Cheddarost
  • 1 pund revet røkt Goudaost
  • Salt og nykvernet svart pepper
  • 2 store egg
  • 3 kopper krydrede brødsmuler
  • Vegetabilsk olje, til steking
  • Marinara- eller Alfredo-saus, til servering

Fremgangsmåte

  1. 1Kok makaronien etter pakkens anvisninger. Sil av vannet og skyll med kaldt vann for å stoppe kokingen. Sil av vannet igjen og sett til side.
  2. 2I en kjele smelter du smøret over middels varme. Strø melet over smøret og rør det inn med en visp. Kok i 2 minutter. Visp den varme melken inn i melblandingen, og arbeid ut eventuelle klumper. Kok til sausen tykner, ca. 2 minutter. Ta kjelen av varmen, tilsett ostene, og rør til de er smeltet og jevne. Krydre med salt og pepper. Vend ostesausen inn i makaronien. Hell makaronien og osten i en lav, bred form og sett den i kjøleskapet til den er kald, minst 2 timer.
  3. 3Form den kalde makaronien og osten til kjøttballstørrelse og legg dem på et brett dekket med bakepapir. Frys ballene over natten.
  4. 4Pisk eggene og 2 ss melk sammen til en eggeblanding, og hell den i en lav skål. Ha brødsmulene i en annen lav skål. Ta makaroniballene ut av fryseren. Dypp de frosne ballene først i eggeblandingen, deretter i brødsmulene. Legg ballene tilbake i fryseren til du er klar til å steke dem.
  5. 5Varm opp oljen i en dypfriteringskjel til 180°C (350°F). Friter makaroniballene til de er gyldne og varme i midten, ca. 5 minutter. Server varme med din favoritt marinara- eller Alfredo-saus, eller en kombinasjon av begge til dipping.