
Dampet artisjokk- og krabbedip
oppskrift på dampet artiskokkrabbe-dip, perfekt som forrett eller snacks. enkel å lage, smakfull og sunn. prøv den i dag!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1 kopp majones
- 1 kopp rømme
- 1 teskje sitronsaft
- Kosher-salt og nykvernet svart pepper
- Dampede artisjokkhjerter, oppskrift følger
- 1 kopp fersk hummerkjøtt, sortert
- Croutoner, oppskrift følger
- 1 bunt fersk flatbladpersille, til pynt
- Revet Parmesanost
- 3 store globeartisjokker
- Sitronsaft
- Olivenolje
- Kosher-salt og nykvernet svart pepper
- 1 fransk baguette
- Ekstra virgin olivenolje
- Kosher-salt og nykvernet svart pepper
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 400 grader Fahrenheit.
- 2Bland majones, rømme, sitronsaft, salt og pepper i en blandebolle og rør godt sammen. Tilsett hakkede, kokte artisjokkhjerter og lump crabmeat. Rør godt og smak til med mer salt og pepper, om nødvendig. Hell blandingen i en ovnsikker form (en stor ramekin fungerer godt) og stek dipen i 10 til 12 minutter til den er gjennomvarm og toppen er fin og boblende. Server med croutoner og pynt med persiljestilker og parmesan.
- 3Trim artisjokkene ned til hjertene, og jobb raskt slik at de ikke blir for brune (du kan gni dem med sitronsaft underveis hvis du vil). Del hjertene i to på langs, og drypp med litt olivenolje og krydre med litt salt og pepper. Legg dem i en mikrobølgeovnsdamppose og kok i mikrobølgeovnen i 2 til 3 minutter (tiden kan variere avhengig av mikrobølgeovnen). Når de er ferdige, la dem hvile i posen i ett minutt, fjern deretter og hakk dem grovt. Sett til side for å avkjøle.
- 4Forvarm ovnen til 350 grader Fahrenheit. Skjær baguetten i en lett skrå vinkel og legg den på et bakepapirkledd stekebrett. Drypp med olivenolje og krydre lett med salt og pepper. Stek i ovnen i 5 til 7 minutter til den er gyllenbrun og sprø.