Dampet artisjokk- og krabbedip

Dampet artisjokk- og krabbedip

oppskrift på dampet artiskokkrabbe-dip, perfekt som forrett eller snacks. enkel å lage, smakfull og sunn. prøv den i dag!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. 1 kopp majones
  • 2. 1 kopp rømme
  • 3. 1 teskje sitronsaft
  • 4. Kosher-salt og nykvernet svart pepper
  • 5. Dampede artisjokkhjerter, oppskrift følger
  • 6. 1 kopp fersk hummerkjøtt, sortert
  • 7. Croutoner, oppskrift følger
  • 8. 1 bunt fersk flatbladpersille, til pynt
  • 9. Revet Parmesanost
  • 10. 3 store globeartisjokker
  • 11. Sitronsaft
  • 12. Olivenolje
  • 13. Kosher-salt og nykvernet svart pepper
  • 14. 1 fransk baguette
  • 15. Ekstra virgin olivenolje
  • 16. Kosher-salt og nykvernet svart pepper

Fremgangsmåte

  1. 11. Forvarm ovnen til 400 grader Fahrenheit.
  2. 22. Bland majones, rømme, sitronsaft, salt og pepper i en blandebolle og rør godt sammen. Tilsett hakkede, kokte artisjokkhjerter og lump crabmeat. Rør godt og smak til med mer salt og pepper, om nødvendig. Hell blandingen i en ovnsikker form (en stor ramekin fungerer godt) og stek dipen i 10 til 12 minutter til den er gjennomvarm og toppen er fin og boblende. Server med croutoner og pynt med persiljestilker og parmesan.
  3. 33. Trim artisjokkene ned til hjertene, og jobb raskt slik at de ikke blir for brune (du kan gni dem med sitronsaft underveis hvis du vil). Del hjertene i to på langs, og drypp med litt olivenolje og krydre med litt salt og pepper. Legg dem i en mikrobølgeovnsdamppose og kok i mikrobølgeovnen i 2 til 3 minutter (tiden kan variere avhengig av mikrobølgeovnen). Når de er ferdige, la dem hvile i posen i ett minutt, fjern deretter og hakk dem grovt. Sett til side for å avkjøle.
  4. 44. Forvarm ovnen til 350 grader Fahrenheit. Skjær baguetten i en lett skrå vinkel og legg den på et bakepapirkledd stekebrett. Drypp med olivenolje og krydre lett med salt og pepper. Stek i ovnen i 5 til 7 minutter til den er gyllenbrun og sprø.