Søtpotettempura
Lær hvordan du lager crispy søtpotet tempura med vår enkle oppskrift. Perfekt som forrett eller snack. Rask og enkel å lage hjemme!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 2 egg
- 1/2 teskje salt
- 3/4 kopp iskaldt vann
- 3 spiseskjeer iskaldt vann
- 3/4 kopp hvetemel
- 1 spiseskje hvetemel
- 2 kopper olje til steking
- 1 søtpotet, vasket og skåret i 1/8-tommers skiver
- Dipsaus:
- 1/4 kopp risvin
- 1/4 kopp soyasaus
Fremgangsmåte
- 1Pisk eggene i en stor bolle til det blir skummende. Rør inn salt, ¾ kopp pluss 3 spiseskjeer isvann, og 1 kopp pluss 1 spiseskje mel til det akkurat er blandet, men røren fortsatt er veldig klumpete.
- 2Varm opp olje i en dypfryer eller stor kjele til 175 grader Celsius (350 grader Fahrenheit).
- 3Tørk søtpotetskivene godt. Dypp tre skiver om gangen i røren, la overflødig røre renne av tilbake i bollen. Stek til de er gyldne og sprø, og snu en gang, ca. 2 minutter på hver side. Løft ut med en hullsleiv og legg på en avkjølingsrist over tørkepapir. Gjenta med resten av skivene.
- 4Visp sammen risvin og soyasaus i en liten bolle for å lage dipp.



