Buffalo kalkunkjøttkake
Lær hvordan du lager en deilig buffalo turkey meatloaf. Perfekt for en sunn og smakfull hovedrett. Enkle steg for en rask middag.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- Kjøttdeig:
- Kokespray
- 1 pakke (20 unser) kjøttdeig av kalkun
- 1 liten løk, revet
- Salt og nykvernet svart pepper etter smak
- Buffalo-saus:
- 1/4 kopp smør
- 1/2 kopp sterk pepper-saus (for eksempel Frank's RedHot®)
- 1 teskje hvitløkspulver, eller etter smak
- 1 teskje løkpulver, eller etter smak
- Blåmuggostdressing:
- 1 kopp rømme
- 1/2 kopp majones
- 1/2 kopp blåmuggostkrummer
- 1/2 teskje hvitløkspulver, eller etter smak
- 1/2 teskje løkpulver, eller etter smak
- En klype svart pepper, eller etter smak
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 175 grader C (350 grader F). Legg en 23x33 cm stor bakeform med aluminiumsfolie; spray lett med matlagingsspray.
- 2Bland karbonadedeig av kalkun, revet løk, salt og svart pepper i en stor bolle; bland godt. Overfør kalkunblandingen til bakeformen og form til en avlang loaf.
- 3Stek kjøttkaken i den forvarmede ovnen til den er lett gyllen, ca. 40 minutter.
- 4Smelt smør i en liten kjele på lav varme. Rør inn hot pepper-saus, 1 teskje hvitløkspulver og 1 teskje løkpulver. Hell jevnt over kjøttkaken.
- 5Sett kjøttkaken tilbake i ovnen og kok til smakene er godt absorbert, ca. 5 minutter til. En hurtigtermometer som settes inn i midten skal vise minst 74 grader C (165 grader F).
- 6Bland rømme, majones og blåmuggostkrummer i en bolle for å lage blåmuggostdressing. Krydre med 1/2 teskje hvitløkspulver, 1/2 teskje løkpulver og svart pepper. Server ved siden av kjøttkaken.

