Italienske brødskåler

Italienske brødskåler

Lær hvordan du lager smakfulle italienske brødsjål perfekt for supper og salater. Enkel oppskrift for nybegynnere og erfarne bakere.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
bakverk

Ingredienser

  • 1. 1. 2 (0,25 unser) pakker tørrgjær
  • 2. 2 ½ kopper varmt vann (45°C/110°F)
  • 3. 2 teskjeer salt
  • 4. 2 spiseskjeer vegetabilsk olje
  • 5. 7 kopper hvetemel
  • 6. 1 spiseskje maisenna
  • 7. 1 eggehvite
  • 8. 1 spiseskje vann

Fremgangsmåte

  1. 11. I en stor bolle, løses gjær opp i varmt vann. La stå til det er kremaktig, ca. 10 minutter.
  2. 22. Tilsett salt, olje og 4 kopper mel i gjærblandingen; rør godt. Bland inn resten av melet, 1/2 kopp av gangen, og rør godt med en elektrisk mikser på middels hastighet etter hver tilsetting.
  3. 33. Når deigen har samlet seg, heller du den ut på en lett melet overflate og knar til den er glatt og elastisk, ca. 6 minutter. Smør en stor bolle lett med olje, legg deigen i bollen og vend den slik at den dekkes av olje. Dekk til med et fuktig kjøkkenhåndkle og la den heve på et lunt sted til den har doblet i størrelse, ca. 40 minutter.
  4. 44. Slå ned deigen, og del den i 8 like store deler. Form hver del til en rund brød på ca. 10 cm i diameter. Plasser brødene på lett smurte bakepapirkledde stekebrett, og dryss med maismel. Dekk til og la dem heve på et lunt sted, uten trekk, til de har doblet seg i volum, ca. 35 minutter.
  5. 55. Forvarm ovnen til 200 grader C (400 grader F). I en liten bolle, visp sammen eggehvite og 1 spiseskje vann; pensle lett brødene med halvparten av denne eggeblandingen.
  6. 66. Stek i forvarmet ovn i 15 minutter. Pensle med resten av eggeblandingen, og stek ytterligere 10 til 15 minutter, eller til de er gylne. Avkjøl på avkjølingsrist.
  7. 77. For å lage brøskåler: Skjær en 1/2 tomme tykk skive av toppen av hvert brød; skrap ut midten, og la det være igjen en 3/4 tomme tykk skall. Fyll brøskålene med varm suppe og server umiddelbart.