Gumbo Style Kylling Creole

Gumbo Style Kylling Creole

Oppdag hvordan du lager den autentiske gumbo style kylling creole med vår enkle oppskrift. Perfekt for en smakfull middag hele året!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 1/4 kopp olje til steking
  • 2. 1/4 kopp hvetemel
  • 3. 1 grønn paprika, hakket
  • 4. 1 løk, hakket
  • 5. 2 kopper kokt, hakket kyllingbrystkjøtt
  • 6. 1 (410 grams) boks hakkede tomater med grønne chili, med væske
  • 7. 1 (125 grams) boks sopp, skivet og drenert
  • 8. 2 ss hakket fersk persille
  • 9. 2 ts Worcestershire-saus
  • 10. 3 fedd hvitløk, finhakket
  • 11. 1 ts soyasaus
  • 12. 1 ts hvitt sukker
  • 13. 1/2 ts salt
  • 14. 1/2 ts malt svart pepper
  • 15. 3 dråper hot sauce

Fremgangsmåte

  1. 11. Varm opp olje i en stor stekepanne over høy varme. Rør inn mel og kok, under konstant omrøring, i 5 minutter eller til blandingen har farge som en kobberpenny. Reduser varmen til lav og rør inn paprika og løk. Kok i 10 til 15 minutter, eller til grønnsakene er møre, av og til med omrøring.
  2. 22. Tilsett kylling, tomater med grønne chilipepper, sopp, persille, Worcestershire-saus, hvitløk, soyasaus, sukker, salt, pepper og hot sauce. Rør godt sammen, dekk til og la det småkoke i 20 minutter.