
Spinat- og purresuppe med hvite bønner
En enkel oppskrift på spinat- og purresuppe med hvite bønner. Perfekt for en næringsrik og varmende middag, tilgjengelig hele året.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1 tsps olivenolje
- 4 purre, bare bulb, hakket
- 2 fedd hvitløk, hakket
- 2 bokser (ca. 450 g) fettfri kyllingbuljong
- 2 bokser (ca. 450 g) cannellini-bønner, skylt og drenert
- 2 laurbærblad
- 2 ts spisskummen, malt
- 1/2 kopp fullkornscouscous
- 2 kopper fersk spinat, godt pakket
- salt og pepper etter smak
Fremgangsmåte
- 1Varm opp olivenolje i en stor kjele eller suppegryte over middels varme. Tilsett purre og hvitløk; la det surre til det er mørt, ca. 5 minutter. Rør inn kyllingkraft, cannellini-bønner, laurbærblad og spisskummen. Kok opp, reduser deretter varmen til lav, og rør inn couscous. Dekk til og la det småkoke i 5 minutter. Rør inn spinat og smak til med salt og pepper. Server umiddelbart.