Spinat- og purresuppe med hvite bønner

Spinat- og purresuppe med hvite bønner

En enkel oppskrift på spinat- og purresuppe med hvite bønner. Perfekt for en næringsrik og varmende middag, tilgjengelig hele året.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1 tsps olivenolje
  • 4 purre, bare bulb, hakket
  • 2 fedd hvitløk, hakket
  • 2 bokser (ca. 450 g) fettfri kyllingbuljong
  • 2 bokser (ca. 450 g) cannellini-bønner, skylt og drenert
  • 2 laurbærblad
  • 2 ts spisskummen, malt
  • 1/2 kopp fullkornscouscous
  • 2 kopper fersk spinat, godt pakket
  • salt og pepper etter smak

Fremgangsmåte

  1. 1Varm opp olivenolje i en stor kjele eller suppegryte over middels varme. Tilsett purre og hvitløk; la det surre til det er mørt, ca. 5 minutter. Rør inn kyllingkraft, cannellini-bønner, laurbærblad og spisskummen. Kok opp, reduser deretter varmen til lav, og rør inn couscous. Dekk til og la det småkoke i 5 minutter. Rør inn spinat og smak til med salt og pepper. Server umiddelbart.