
Kyllinggryte med paibunn II
Prøv vår deilige kylling pot pie med kremet fyll og sprø skorpe. En perfekt rett for hele familien, klar på under 1 time. Enkel oppskrift for hver dag.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
Fremgangsmåte
- 11. I en stor kjele over middels høy varme, kombiner kyllingkjøtt, kyllingbuljong, salt og pepper. Kok opp og skru ned varmen. Dekk til og la småkoke i 30 minutter, eller til kyllingen ikke lenger er rosa i midten og saften er klar.
- 22. Ta ut kyllingen og la den avkjøle. Hell den resterende kyllingbuljongen og blandingen i et målebeger. La stå; skum av fett. Tilsett nok melk til buljongen og blandingen til å utgjøre 2 1/2 kopper. Skjær kyllingen i 1/2 tommers biter.
- 33. I samme panne, smelt smør eller margarin over middels varme. Tilsett løk og selleri. Surr, mens du rører, i 3 minutter. Rør inn mel til det er godt blandet. Rør gradvis inn buljongblandingen. La det småkoke, mens du rører konstant, til sausen tykner og koker. Tilsett kylling, grønnsaker, persille og timian. Hell blandingen i en dyp ildfast form på 1 1/2 liter.
- 44. Forvarm ovnen til 200 grader C (400 grader F).
- 55. Kjevle ut paideigen til den er 1 tomme større enn diameteren på ildfastformen, på en lett melet overflate. Skjær slisser i deigen for å slippe ut luft. Legg deigen oppå formen. Klem kantene og skjær bort overflødig deig; lag dekorative kanter ved å klemme sammen. Kjevle ut restene for å lage dekorative design. Legg dem oppå deigen. Pensle deigen med sammenvispet egg og stek i den forvarmede ovnen i 30 minutter, eller til skorpen er gyllenbrun og fyllet bobler. La den avkjøle i 10 minutter før servering.