Matcha latte
Lær hvordan du lager en enkel og velsmakende matcha latte hjemme. Perfekt for en energiboost på morgenen eller som en avkjølende sommerdrikk.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 5 minutter
Porsjoner: 1
drikke
Ingredienser
- 1. 1/4 kopp usøtet mandelmelk, soyamelk, riskrem eller kumelk
- 2. 1 teskje matchapulver
- 3. Agavesirup
- 4. Ingrediensinformasjon: Matcha (grønn te-pulver) finnes på japanske markeder, inpursuitoftea.com og hibiki-an.com.
Fremgangsmåte
- 11. Kok opp 3/4 kopp usøtet mandelmelk, soyamelk, riskrem eller kumelk til det nesten småkoker i en liten kjele over middels høy varme. Legg 1 teskje matchapulver i et varmebestandig glass. Visp sakte inn 1/4 kopp kokende vann, deretter mandelmelk, og vipp glasset litt for å hjelpe til med å danne mer skum. Søt med agavesirup.
- 22. Kok opp 3/4 kopp usøtet mandelmelk, soyamelk, riskrem eller kumelk til det nesten småkoker i en liten kjele over middels høy varme.
- 33. Legg 1 teskje matchapulver i et varmebestandig glass. Visp sakte inn 1/4 kopp kokende vann, deretter mandelmelk, og vipp glasset litt for å hjelpe til med å danne mer skum. Søt med agavesirup.