
Skinke- og oste-bowties
Prøv vår deilige oppskrift på ham og ost-bowties, perfekte som forrett eller snack. Enkel å lage, smakfull og ideell for enhver anledning.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 8 unser farfalle (sløyfeformet pasta)
- 1/4 kopp smør
- 1 hvitløksfedd, finhakket
- 1/4 kopp hvetemel
- 1/2 teskje salt
- 1/8 teskje malt svart pepper
- 2 kopper melk
- 1/2 teskje sennep, ferdiglaget
- 2 1/2 kopper revet Colby-ost
- 4 unser kokt skinke, juliennest skåret
- 1/4 kopp revet Parmesanost
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 175 grader C (350 grader F).
- 2Kok opp en stor kjele med lettsaltet vann. Tilsett pasta og kok i 8 til 10 minutter eller til den er al dente; sil av vannet.
- 3I en stor kjele over middels varme, smelt smør. Surr hvitløk i 30 sekunder. Visp inn mel, salt og pepper. Kok opp og rør til det er jevnt. Hell i melk litt etter litt, under konstant omrøring. Kok opp og la det småkoke i 1 minutt. Rør inn sennep og Colby-ost. Fortsett å småkoke, rør av og til, til osten er smeltet. Ta kjelen av varmen og vend inn pasta og skinke.
- 4Hell blandingen i en ildfast form på 2 liter. Strø over parmesan.
- 5Stek i 20 til 25 minutter, til retten er boblende og gyllen.