Laks med bacon og linser
oppskrift på laks med bacon og linser, perfekt for en næringsrik og smakfull middag. enkel å lage og passer til alle årstider.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 1 kopp linser
- 2. 1 løk, finhakket
- 3. 1 gulrot, skrelt og finhakket
- 4. 4 staver med appelsinskall, ca. 2 tommer lange (kun den orange delen)
- 5. 2 ½ kopper vann
- 6. 4 laksefileter à 8 gram, hver kuttet på tvers i 3 biter
- 7. 6 skiver bacon, hver kuttet på tvers i to
- 8. ¼ kopp pisket krem
- 9. ¼ kopp hakket fersk persille
- 10. ¼ kopp hakket gressløk eller vårløk
- 11. 2 spiseskjeer finhakket fersk estragon eller 2 teskjeer tørket
Fremgangsmåte
- 11. Kombiner linser, løk, gulrot og appelsinskall i en stor, tykk gryte. Tilsett 2 ½ kopper vann og kok opp. Skru ned varmen og la det småkoke til linse er møre, rør av og til, ca. 25 minutter. Sil av væsken, og spar ¾ kopp av kokevannet. Kast appelsinskallet. Ha linse tilbake i gryten. Krydre med salt og pepper. (Kan forberedes ett døgn i forveien. Dekk til og oppbevar linse og det reserverte kokevannet separat i kjøleskapet.) Forvarm ovnen til 230°C. Legg laksen på et bakepapirkledd stekebrett. Pakk inn én skive bacon rundt midten av hver laksebit, med baconendene ned på bunnen. Stek laksen til den er ugjennomsiktig i midten, ca. 8 minutter. I mellomtiden, tilsett nok av det reserverte kokevannet til linse for å fukte dem. Rør inn fløte, deretter persille, gressløk og estragon, og la det småkoke. Fordel linse på tallerkener. Topp hver med tre laksebiter i en stjerneform og server.