Andebryst med granateple- og chilisaus
oppskrift på saftig andebryst med en smakfull granateple-chili saus. perfekt for en imponerende hovedrett til spesielle anledninger.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 1/3 kopp sukker
- 2. 1/2 kopp vann
- 3. 2 kopper kjølt granateplejuice (for eksempel Pom)
- 4. 2 kopper lavsalt kyllingbuljong
- 5. 4 store tørkede California-chili, uten stilk, frøet, revet i 2,5 cm store biter
- 6. 1 1/2 teskjeer adobosaus fra hermetiske chipotle-chili i adobo**
- 7. 1 1/2 teskjeer balsamicoeddik
- 8. 1/8 teskje malt spisskummen (ikke ristet)
- 9. Grovt kosher-salt
- 10. 8 duckebryst uten bein, på 140–170 gram hver, med skinn og fett trimmet til brystets størrelse
- 11. Grovt kosher-salt
- 12. Malt koriander
- 13. Ferske granateplefrø
Fremgangsmåte
- 11. Til saus: Rør sukker og 1/2 kopp vann i en stor, tykk kjele over middels varme til sukkeret er oppløst. Øk varmen; kok opp til sirupen får en dyp ravfarge, og rør av og til i kjelen, ca. 8 minutter. Tilsett juice, buljong og California-chili. Kok opp til sausen er redusert til 1 1/2 kopp, ca. 25 minutter. Fjern fra varmen; avkjøl. Kjør i en tett dekket blender til den er jevn, ca. 2 minutter. Overfør til en bolle. Visp inn adobosaus, eddik og spisskummen. Smak til med rikelig med grovt salt og pepper. FORBEREDELSER: Kan lages en uke i forveien. Dekk til og oppbevar i kjøleskap. Varm opp igjen på lav varme før servering.
- 22. Rør sukker og 1/2 kopp vann i en stor, tykk kjele over middels varme til sukkeret er oppløst. Øk varmen; kok opp til sirupen får en dyp ravfarge, og rør av og til i kjelen, ca. 8 minutter. Tilsett juice, buljong og California-chili. Kok opp til sausen er redusert til 1 1/2 kopp, ca. 25 minutter. Fjern fra varmen; avkjøl. Kjør i en tett dekket blender til den er jevn, ca. 2 minutter. Overfør til en bolle. Visp inn adobosaus, eddik og spisskummen. Smak til med rikelig med grovt salt og pepper. FORBEREDELSER: Kan lages en uke i forveien. Dekk til og oppbevar i kjøleskap. Varm opp igjen på lav varme før servering.
- 33. Til and: Forvarm ovnen til 200°C (400°F). Skjær riper i skinnet på anden (ikke skjær i kjøttet) med 5 snitt i én retning; gjenta i motsatt retning, slik at det dannes et diamantmønster. Strø andeskroget med grovt salt, pepper og malt koriander. Varm opp to store, ovnsfaste stekepanner over middels høy varme. Legg anden med skinnsiden ned i pannen, og del den jevnt mellom pannene. Stek anden til skinnet er sprøtt og har en dyp brunfarge, ca. 7 minutter. Snu anden og stek i 1 minutt. Hell av fettet. Sett pannen i ovnen. Stek anden til den er rosa i midten, ca. 5 minutter. Overfør anden til skjærebrett og la den hvile i 5 minutter. Skjær hver brystdel i tynne skiver på skrå. Anrett skivene på tallerkener. Hell saus over. Strø over granateplefrø.
- 44. Til and: Forvarm ovnen til 200°C (400°F). Skjær riper i skinnet på anden (ikke skjær i kjøttet) med 5 snitt i én retning; gjenta i motsatt retning, slik at det dannes et diamantmønster. Strø andeskroget med grovt salt, pepper og malt koriander. Varm opp to store, ovnsfaste stekepanner over middels høy varme. Legg anden med skinnsiden ned i pannen, og del den jevnt mellom pannene. Stek til skinnet er sprøtt og har en dyp brunfarge, ca. 7 minutter. Snu anden og stek i 1 minutt. Hell av fettet. Sett pannen i ovnen. Stek anden til den er rosa i midten, ca. 5 minutter.
- 55. Overfør anden til skjærebrett og la den hvile i 5 minutter. Skjær hver brystdel i tynne skiver på skrå. Anrett skivene på tallerkener. Hell saus over. Strø over granateplefrø.
- 66. Finnes i noen supermarkeder, spesialbutikker og latinamerikanske markeder. ** Tørkede, røyke jalapeños i en krydret tomatsaus kalt adobo; finnes i noen supermarkeder, spesialbutikker og latinamerikanske markeder.
- 77. Finnes i noen supermarkeder, spesialbutikker og latinamerikanske markeder.
- 88. Finnes i noen supermarkeder, spesialbutikker og latinamerikanske markeder.
- 99. ** Tørkede, røyke jalapeños i en krydret tomatsaus kalt adobo; finnes i noen supermarkeder, spesialbutikker og latinamerikanske markeder.



