Grønn urterisotto
Lær hvordan du lager en deilig green herb risotto. En enkel oppskrift perfekt for en smakfull hovedrett på kort tid. Passer for alle sesonger!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 1 1/2 kopper (løst pakket) ferske babyspinatblader
- 2. 1/2 kopp (løst pakket) ferske basilikumblader
- 3. 1/2 kopp (løst pakket) ferske italienske persilleblader
- 4. 2 spiseskjeer (1/4 stang) usaltet smør, romtemperert
- 5. 1 hvitløksfedd, skivet
- 6. 2 kopper lavsalt kyllingkraft
- 7. 2 1/2 kopper vann
- 8. 3 spiseskjeer ekstra virgin olivenolje, delt
- 9. 1 middels stor purre (bare den hvite og lysegrønne delen), tynne skiver
- 10. 1 1/2 kopper kortkornet ris (som arborio) eller mediumkornet ris
- 11. 1/2 kopp tørr hvitvin
- 12. 1/4 kopp ferskrevet Parmesanost, pluss ekstra til servering
Fremgangsmåte
- 11. Først blandes de fem første ingrediensene i en foodprocessor til en tykk pasta dannes. Kok opp buljongen og 2 ½ kopper vann i en kjele over middels varme. Skru ned varmen til svært lav; dekk til for å holde det varmt. Varm opp 2 spiseskjeer olje i en tykk, middels stor kjele over middels-lav varme. Tilsett purre; sautér til den er myk, og rør ofte, i omtrent 10 minutter. Tilsett ris; rør til den er gjennomvarm, ca. 3 minutter. Hell i vinen; la det småkoke til vinen er absorbert, og rør ofte. Tilsett den varme buljongen litt etter litt, ca. 1 kopp av gangen, og la hver porsjon bli absorbert før du tilsetter neste, mens du rører ofte, til risen er mør, men fortsatt fast i konsistensen, ca. 20 minutter. Dekk til og fjern fra varmen. La det stå i 3 minutter. Fjern lokket; rør inn urtepasta, ¼ kopp parmesanost og 1 spiseskje olivenolje. Krydre med salt og pepper etter smak. Server umiddelbart i varme boller, og pass på å servere ekstra parmesanost ved siden av.
- 22. Først blandes de fem første ingrediensene i en foodprocessor til en tykk pasta dannes. Kok opp buljongen og 2 ½ kopper vann i en kjele over middels varme. Skru ned varmen til svært lav; dekk til for å holde det varmt.
- 33. Varm opp 2 spiseskjeer olje i en tykk, middels stor kjele over middels-lav varme. Tilsett purre; sautér til den er myk, og rør ofte, i omtrent 10 minutter. Tilsett ris; rør til den er gjennomvarm, ca. 3 minutter. Hell i vinen; la det småkoke til vinen er absorbert, og rør ofte. Tilsett den varme buljongen litt etter litt, ca. 1 kopp av gangen, og la hver porsjon bli absorbert før du tilsetter neste, mens du rører ofte, til risen er mør, men fortsatt fast i konsistensen, ca. 20 minutter. Dekk til og fjern fra varmen. La det stå i 3 minutter. Fjern lokket; rør inn urtepasta, ¼ kopp parmesanost og 1 spiseskje olivenolje. Krydre med salt og pepper etter smak. Server umiddelbart i varme boller, og pass på å servere ekstra parmesanost ved siden av.