Grønn urterisotto

Grønn urterisotto

Lær hvordan du lager en deilig green herb risotto. En enkel oppskrift perfekt for en smakfull hovedrett på kort tid. Passer for alle sesonger!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 1 1/2 kopper (løst pakket) ferske babyspinatblader
  • 2. 1/2 kopp (løst pakket) ferske basilikumblader
  • 3. 1/2 kopp (løst pakket) ferske italienske persilleblader
  • 4. 2 spiseskjeer (1/4 stang) usaltet smør, romtemperert
  • 5. 1 hvitløksfedd, skivet
  • 6. 2 kopper lavsalt kyllingkraft
  • 7. 2 1/2 kopper vann
  • 8. 3 spiseskjeer ekstra virgin olivenolje, delt
  • 9. 1 middels stor purre (bare den hvite og lysegrønne delen), tynne skiver
  • 10. 1 1/2 kopper kortkornet ris (som arborio) eller mediumkornet ris
  • 11. 1/2 kopp tørr hvitvin
  • 12. 1/4 kopp ferskrevet Parmesanost, pluss ekstra til servering

Fremgangsmåte

  1. 11. Først blandes de fem første ingrediensene i en foodprocessor til en tykk pasta dannes. Kok opp buljongen og 2 ½ kopper vann i en kjele over middels varme. Skru ned varmen til svært lav; dekk til for å holde det varmt. Varm opp 2 spiseskjeer olje i en tykk, middels stor kjele over middels-lav varme. Tilsett purre; sautér til den er myk, og rør ofte, i omtrent 10 minutter. Tilsett ris; rør til den er gjennomvarm, ca. 3 minutter. Hell i vinen; la det småkoke til vinen er absorbert, og rør ofte. Tilsett den varme buljongen litt etter litt, ca. 1 kopp av gangen, og la hver porsjon bli absorbert før du tilsetter neste, mens du rører ofte, til risen er mør, men fortsatt fast i konsistensen, ca. 20 minutter. Dekk til og fjern fra varmen. La det stå i 3 minutter. Fjern lokket; rør inn urtepasta, ¼ kopp parmesanost og 1 spiseskje olivenolje. Krydre med salt og pepper etter smak. Server umiddelbart i varme boller, og pass på å servere ekstra parmesanost ved siden av.
  2. 22. Først blandes de fem første ingrediensene i en foodprocessor til en tykk pasta dannes. Kok opp buljongen og 2 ½ kopper vann i en kjele over middels varme. Skru ned varmen til svært lav; dekk til for å holde det varmt.
  3. 33. Varm opp 2 spiseskjeer olje i en tykk, middels stor kjele over middels-lav varme. Tilsett purre; sautér til den er myk, og rør ofte, i omtrent 10 minutter. Tilsett ris; rør til den er gjennomvarm, ca. 3 minutter. Hell i vinen; la det småkoke til vinen er absorbert, og rør ofte. Tilsett den varme buljongen litt etter litt, ca. 1 kopp av gangen, og la hver porsjon bli absorbert før du tilsetter neste, mens du rører ofte, til risen er mør, men fortsatt fast i konsistensen, ca. 20 minutter. Dekk til og fjern fra varmen. La det stå i 3 minutter. Fjern lokket; rør inn urtepasta, ¼ kopp parmesanost og 1 spiseskje olivenolje. Krydre med salt og pepper etter smak. Server umiddelbart i varme boller, og pass på å servere ekstra parmesanost ved siden av.