Krabbefritters med krydret limesaus

Krabbefritters med krydret limesaus

Lær å lage deilige krabbefritters servert med en spicy lime saus. En perfekt forrett for alle sjømatelskere som vil imponere gjestene.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. 1/2 kopp fersk limejuice
  • 2. 6 spiseskjeer fiskesaus (nam pla)
  • 3. 1/4 kopp ren lønnesirup
  • 4. 3 jalapeño-chili, uten frø, hakket
  • 5. 2 hvitløksfedd, hakket
  • 6. 1/4 kopp majones
  • 7. 1 spiseskje Dijon-sennep
  • 8. 1/2 teskje revet sitrusskall av sitron
  • 9. 225 gram fersk krabbekjøtt, avrent
  • 10. 2 grapefrukter
  • 11. 2 appelsiner
  • 12. 1 1/2 kopp panko (japanske brødsmuler)
  • 13. 2 faste, men modne avokadoer, delt i to, fjernet stein, skrelt og skåret i skiver
  • 14. 2 spiseskjeer hakket fersk koriander
  • 15. 2 spiseskjeer hakket fersk gressløk

Fremgangsmåte

  1. 11. Lag saus: Bland alle ingrediensene i en stor bolle for å blande. Dekk til og sett i kjøleskapet i minst 1 time eller over natten for å utvikle smakene.
  2. 22. Bland alle ingrediensene i en stor bolle for å blande. Dekk til og sett i kjøleskapet i minst 1 time eller over natten for å utvikle smakene.
  3. 33. Lag fritters: Bland majones, sennep, sitrusskall og hot pepper-saus i en middels stor bolle for å blande. Bland inn krabbekjøttet. Krydre etter smak med salt og pepper. Form krabbeblandingen til seks 5,7 cm store kaker, bruk 1/4 kopp av blandingen for hver. Legg fritters på et bakepapirkledd stekebrett. Dekk til og sett i kjøleskapet i minst 3 timer.
  4. 4Skrell all skall og den hvite hinnet fra grapefruktene. Bruk en liten skarp kniv til å skjære mellom membranene for å frigjøre segments. Gjenta med appelsiner. La segmentsene ligge i kjøleskapet til de skal serveres.
  5. 5Hell panko i en flat skål. Vend hver fritter i panko, og trykk for å få det til å feste. Hell olje i en tung stor stekepanne til en dybde på ca. 1,3 cm og varm opp til 180°C. Stek fritters i porsjoner til de er gylne og gjennomvarme, ca. 2 minutter på hver side. La fritters renne av på kjøkkenpapir.
  6. 6Legg avokadoskiver og grapefrukt- og appelsinsegmenter på tallerkener. Drypp 1 ss saus over hver tallerken. Legg en fritter på hver. Strø over koriander og gressløk, og server.
  7. 74. Bland majones, sennep, sitrusskall og hot pepper-saus i en middels stor bolle for å blande. Bland inn krabbekjøttet. Krydre etter smak med salt og pepper. Form krabbeblandingen til seks 5,7 cm store kaker, bruk 1/4 kopp av blandingen for hver. Legg fritters på et bakepapirkledd stekebrett. Dekk til og sett i kjøleskapet i minst 3 timer.
  8. 85. Skrell all skall og den hvite hinnet fra grapefruktene. Bruk en liten skarp kniv til å skjære mellom membranene for å frigjøre segments. Gjenta med appelsiner. La segmentsene ligge i kjøleskapet til de skal serveres.
  9. 96. Hell panko i en flat skål. Vend hver fritter i panko, og trykk for å få det til å feste. Hell olje i en tung stor stekepanne til en dybde på ca. 1,3 cm og varm opp til 180°C. Stek fritters i porsjoner til de er gylne og gjennomvarme, ca. 2 minutter på hver side. La fritters renne av på kjøkkenpapir.
  10. 107. Legg avokadoskiver og grapefrukt- og appelsinsegmenter på tallerkener. Drypp 1 ss saus over hver. Legg en fritter på hver. Strø over koriander og gressløk, og server.