
Hvitløkssuppe
oppskrift på hvitløksuppe som er enkel å lage og perfekt for kjølige dager. oppdag smakfulle tips og variasjoner.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 3 spiseskjeer mild olivenolje
- 2. 9 hvitløksfedd, delt i to
- 3. 1/2 baguette med sprø skorpe, skåret i 1-tommers terninger
- 4. 1 teskje salt
- 5. 1/2 teskje nykvernet svart pepper
- 6. 8 kopper kraftig kyllingbuljong
- 7. 3 egg, lett pisket
- 8. 2 spiseskjeer hakkede epazote-blader
- 9. 1 lime, delt i 6 båter
Fremgangsmåte
- 11. Forvarm ovnen til 160 grader. Varm opp olivenoljen over svak varme i en suppeterrin og tilsett de halverte hvitløksfeddene. Kok sakte, rør av og til, til oljen er godt smaksatt og hvitløken er myk, men uten å få farge, omtrent 5 minutter. Fjern og kast hvitløken. Hell omtrent halvparten av oljen over det hakkede brødet i en bolle og vend godt slik at det blir dekket. Strø godt med salt og pepper, og spre det ut på et bakepapirkledd stekebrett. Stek i 10 til 15 minutter, eller til det er gyllent og sprøtt gjennom, og sett til side.
- 22. Hell buljongen i gryten sammen med den resterende hvitløk-oljen og varm opp til kokepunktet. Pisk eggene lett igjen, og mens du rører konstant i en sirkulær bevegelse, hell dem forsiktig i buljongen. Tilsett epazote og la det småkoke til eggene er stivnet, omtrent 3 minutter til. Fordel krutongene i 6 varme suppeskåler og øs eggesuppen over. Pynt med en skvis lime, og legg limebiten i hver skål. Server umiddelbart.