
Halibutseviche med rødløk, appelsin og koriander
Lær hvordan du lager en frisk og smakfull halibut seviche med rødløk, appelsin og koriander. Perfekt som forrett for sommeren.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 20 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 1 kopp limejuice (6 til 8 lime)
- 2. 1/2 liten løk, finhakket
- 3. 1 liten hvitløksfedd, finhakket
- 4. 2 store tomater, skrellet og i terninger
- 5. 1 stor jalapeño, ristet, skrellet, frø fjernet og finhakket
- 6. 4 spiseskjeer olivenolje
- 7. 1 teskje fersk timian eller 1/2 teskje tørket
- 8. 1 teskje kapers, skylt
- 9. 1/2 kopp grovhakket koriander
- 10. 900 gram halibutsteaks, skinnet, benfritt og i 2,5 cm terninger
- 11. Salt og pepper
- 12. Boston-salatblader (ca. 1/2 liten hode)
- 13. 1 liten rød løk, tynne skiver
- 14. 1 appelsin, skrelt og i tynne skiver
Fremgangsmåte
- 11. I en stor, ikke-reagerende bolle blandes de første 10 ingrediensene, og krydres etter smak med salt og pepper. Dekk bollen med plastfolie og mariner i minst 8 timer eller over natten, og rør om en eller to ganger underveis.
- 22. For å servere, legg salatblad i bunnen av 6 eller 8 tallerkener. Fordel løk og appelsinskiver, litt overlappende, på hver tallerken. Bruk en hullsleiv til å legge fisken i midten av tallerkenen, og øs litt av væsken over hver porsjon.