fyrstikkpoteter

fyrstikkpoteter

Lær hvordan du lager deilige matchstick potatoes med denne enkle oppskriften. Perfekt som snacks eller forrett. Raskt, enkelt og smakfullt!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. Peanøtt- eller rapsolje
  • 2. 3 store, ovale Idaho-poteter, skrellet
  • 3. Havsalt eller kosher-salt
  • 4. Hakket fersk flatbladpersille (valgfritt)

Fremgangsmåte

  1. 11. Forvarm ovnen til 175 grader Celsius. Hell minst 2,5 centimeter olje i en dyp kjele og varm opp til 175 grader Celsius.
  2. 22. Skjær potetene i tynne fyrstikkstaver (ca. 3 mm tykke) med en grønnsaksskjærer eller mandolin, og legg dem i en bolle med kaldt vann mens du kutter. Sil av vannet og tørk potetene grundig med kjøkkenpapir.
  3. 3Dypp potetene i porsjoner i den varme oljen og kok i 3 til 5 minutter, til de er gyldne og sprø. Ta dem opp med en hullsleiv eller hullskje og la dem renne av på kjøkkenpapir. Legg dem på et stekebrett, strø over salt, og hold dem varme i ovnen mens du koker resten.
  4. 43. Strø over hakket persille, hvis ønskelig, og server umiddelbart.
  5. 54. Fotograf: Johnny Miller