Quinoasalat med fersken og sylteagurk-løk
Lær hvordan du lager en frisk quinoa salat med søte fersken og syltede løk, perfekt for sommeren. Enkel å lage og full av smak!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 1 1/2 kopper quinoa (valgfri farge), godt skyllet
- 2. 4 teskjeer kosher-salt, pluss mer etter behov
- 3. 1 middels stor rød løk, skivet i 1/4" tykke skiver
- 4. 1/2 kopp eplecidereddik
- 5. 3 spiseskjeer sukker
- 6. 2 store, modne, faste ferske fersken, skåret i 1/2" biter
- 7. 1/2 bunt ruccola, tykke stilker fjernet, blader revet (ca. 2 kopper)
- 8. 2 kopper små cherrytomater (ca. 1 pint), delt i to
- 9. 1/4 kopp olivenolje
- 10. 1/2 kopp finhakkede gressløk, delt i to deler
- 11. Nykvernet svart pepper
Fremgangsmåte
- 11. Kok opp quinoa og 4 kopper vann i en middels stor kjele. Krydre med salt. Dekk til, reduser varmen, og la småkoke til quinoa er mør, ca. 8–10 minutter. Sil av vannet, ha quinoa tilbake i kjelen, og dekk til. Ta kjelen av varmen og la den stå i 15 minutter. Fluff med en gaffel og spre quinoa ut på et stekebrett med høye kanter; la den avkjøle. I mellomtiden, legg løk i en liten bolle. Kok opp eddik, sukker og 4 teskjeer salt i en liten kjele, og rør om for å løse opp sukker og salt. Hell over løken og la det stå i 20 minutter. Sil av væsken, og spar på den til syltingen. Vend inn den sylte løken, fersken, ruccola, tomater, olje, 1/4 kopp finhakket gressløk og 3 spiseskjeer av den reserverte syltevæsken i en stor bolle; smak til med salt, pepper og mer syltevæske, hvis ønskelig. Vend inn quinoa. Server salaten med resten av gressløken som topping. FORBEREDELSER: Quinoasalaten kan lages 6 timer i forveien (unngå å tilsette ruccola og gressløk). Dekk til og oppbevar i kjøleskapet. La den komme til romtemperatur før du vender inn ruccola og gressløk rett før servering.
- 22. Kok opp quinoa og 4 kopper vann i en middels stor kjele. Krydre med salt. Dekk til, reduser varmen, og la småkoke til quinoa er mør, ca. 8–10 minutter. Sil av vannet, ha quinoa tilbake i kjelen, og dekk til. Ta kjelen av varmen og la den stå i 15 minutter. Fluff med en gaffel og spre quinoa ut på et stekebrett med høye kanter; la den avkjøle.
- 33. I mellomtiden, legg løk i en liten bolle. Kok opp eddik, sukker og 4 teskjeer salt i en liten kjele, og rør om for å løse opp sukker og salt. Hell over løken og la det stå i 20 minutter. Sil av væsken, og spar på den til syltingen.
- 44. Vend inn den sylte løken, fersken, ruccola, tomater, olje, 1/4 kopp finhakket gressløk og 3 spiseskjeer av den reserverte syltevæsken i en stor bolle; smak til med salt, pepper og mer syltevæske, hvis ønskelig. Vend inn quinoa.
- 55. Server salaten med resten av gressløken som topping.
- 66. FORBEREDELSER: Quinoasalaten kan lages 6 timer i forveien (unngå å tilsette ruccola og gressløk). Dekk til og oppbevar i kjøleskapet. La den komme til romtemperatur før du vender inn ruccola og gressløk rett før servering.