
Sjokoladepudding
lag deilig sjokoladepudding med vår enkle oppskrift. perfekt som dessert for alle anledninger. prøv den i dag!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
dessert
Ingredienser
- 1 3/4 kopper instant sjokoladepuddingblanding, oppskrift følger
- 2 kopper melk
- 2 kopper kremfløte
- 1 teskje vaniljeekstrakt
- 85 gram Dutch-processed kakao, ca. 1 kopp
- 60 gram maisstivelse, ca. 1/2 kopp
- 170 gram melis, ca. 1 1/2 kopper
- 15 gram instant tørrmelk uten fett, ca. 1/2 kopp
- 1 teskje salt
Fremgangsmåte
- 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
- 2Ha 1 ¾ kopper tørr puddingblanding i en middels stor kjele. Tilsett melk og kremfløte, og visp sammen. Over middels varme, kok opp blandingen under kontinuerlig, forsiktig visping. Reduser varmen til lav og kok i 4 minutter mens du fortsatt visper. Ta av varmen og rør inn vanilje. Sil blandingen gjennom en sikt og hell den i individuelle former eller en serveringsskål på 1 ½ liter. Dekk overflaten av puddingen med plastfolie. Sett den i kjøleskapet og la den avkjøle helt før servering, ca. 4 timer.
- 3I en stor bolle eller en plastbeholder med lokk, bland kakao, maisstivelse, sukker, instant tørrmelk uten fett og salt. Oppbevar i en lufttett beholder i kjøleskapet i opptil én måned.