Irsk potetfarl

Irsk potetfarl

Lær hvordan du lager irish potato farls, et smakfullt og enkelt irsk brød laget av poteter og mel. Perfekt til frokost eller som snacks.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
frokost

Ingredienser

  • 1. 4 mellomstore poteter, skrellet og delt i to
  • 2. 1 klype salt
  • 3. 1/4 kopp hvetemel, pluss litt til utbaking
  • 4. 1 spiseskje smør, smeltet

Fremgangsmåte

  1. 11. I en kjele, dekk potetene med vann og kok opp over høy varme. La småkoke på middels høy varme til midten av potetene er møre når du stikker i dem med en gaffel, omtrent 20 minutter. Slå av varmen. Sil av vannet, og legg potetene tilbake i kjelen. La dem tørke helt ut over den gjenværende varmen. Mos potetene med en potetmoser til de er jevne.
  2. 22. Ha den varme, moste poteten i en middels stor bolle. Rør inn mel, salt og smør som er smeltet. Bland lett til deigen samler seg.
  3. 33. På en godt melet overflate, kna deigen lett. Deigen vil være klissete. Bruk en melet kjevle til å kjevle ut deigen til en sirkel på ca. 23 cm i diameter, ca. 0,6 cm tykk. Del deigen i fire deler med en melet kniv.
  4. 44. Strø litt mel i bunnen av en stekepanne og stek farlsene i 3 minutter på hver side, eller til de er jevnt brune. Krydre med litt salt og server umiddelbart.