
Irsk potetfarl
Lær hvordan du lager irish potato farls, et smakfullt og enkelt irsk brød laget av poteter og mel. Perfekt til frokost eller som snacks.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
frokost
Ingredienser
- 1. 4 mellomstore poteter, skrellet og delt i to
- 2. 1 klype salt
- 3. 1/4 kopp hvetemel, pluss litt til utbaking
- 4. 1 spiseskje smør, smeltet
Fremgangsmåte
- 11. I en kjele, dekk potetene med vann og kok opp over høy varme. La småkoke på middels høy varme til midten av potetene er møre når du stikker i dem med en gaffel, omtrent 20 minutter. Slå av varmen. Sil av vannet, og legg potetene tilbake i kjelen. La dem tørke helt ut over den gjenværende varmen. Mos potetene med en potetmoser til de er jevne.
- 22. Ha den varme, moste poteten i en middels stor bolle. Rør inn mel, salt og smør som er smeltet. Bland lett til deigen samler seg.
- 33. På en godt melet overflate, kna deigen lett. Deigen vil være klissete. Bruk en melet kjevle til å kjevle ut deigen til en sirkel på ca. 23 cm i diameter, ca. 0,6 cm tykk. Del deigen i fire deler med en melet kniv.
- 44. Strø litt mel i bunnen av en stekepanne og stek farlsene i 3 minutter på hver side, eller til de er jevnt brune. Krydre med litt salt og server umiddelbart.


