
Cheddar- og vårløkssmåkaker
Lær hvordan du lager deilige cheddar og scallion drop biscuits. Perfekt som frokost eller tilbehør. Enkel oppskrift med steg-for-steg veiledning.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 8
frokost
Ingredienser
- 1 1/4 kopp hvetemel (all-purpose)
- 2 1/2 teskjeer bakepulver
- 2 teskjeer sukker
- 3/4 teskje natron
- 1 teskje salt
- 6 spiseskjeer (1/2 kopp) kaldt usaltet smør, kuttet i 1,5 cm terninger
- 6 unser cheddarost, grovt revet (ca. 1 1/2 kopp)
- 3 vårløk, finhakket
- 1 kopp kulturmelk, godt rystet
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 230 grader Celsius.
- 2Visp sammen mel, bakepulver, sukker, natron og salt i en bolle, og bland deretter inn smør med fingertuppene til blandingen ligner grovt mel. Rør inn cheddar og vårløk. Tilsett kulturmelk og rør til det akkurat er blandet.
- 3Sett deigen i 12 like store klatter med omtrent 5 cm mellomrom på et smurt stekebrett. Stek midt i ovnen til de er gylne, ca. 18 til 20 minutter.