Gratinerte reker med hvitløkssmør

Gratinerte reker med hvitløkssmør

lær hvordan du lager deilige broiled reker med hvitløkssmør. enkel oppskrift som passer til enhver anledning, perfekt som forrett eller hovedrett.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 20 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 6 ss usaltet smør, romtemperert
  • 1 ts finhakket hvitløk
  • 1 ss hakket sjalottløk
  • 1 ss hakket fersk italiensk persille
  • ½ sitron, saftet
  • Fin sjøsalt, etter smak
  • 24 ukokte store reker, med skall og hale
  • ½ kopp Fish Fumet, oppskrift følger, eller vann
  • 900 g hoder og bein fra svart bass, rød snapper eller kveite
  • Kaldt vann
  • 2 ss maisolje
  • 1 middels stor løk, skrelt og veldig tynt skivet
  • ¼ liten fennikelfrø, veldig tynt skivet
  • 1 purre, veldig tynt skivet
  • 15 hvitpepperkorn
  • ¼ ts fin sjøsalt
  • 1 kvist fersk italiensk persille
  • 1 laurbærblad
  • 1 kopp tørr hvitvin
  • 3 kopper vann

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm grillen. Plasser smøret i en liten bolle og rør inn hvitløk, sjalottløk, persille, sitronsaft og salt. Kutt rekene i to på langs, slik at de forblir festet i halen. Åpne rekene forsiktig og legg dem i en lav, oval ildfast form. Fordel smøret jevnt over rekene i små klatter og hell fumet eller vann i formen. Grill rekene til de er gjennomkokte, ca. 4 minutter. Arranger rekene i en linje på fire tallerkener, slik at halen på hver reke passer inn i rekens foran. Rør opp væsken i formen og hell den over rekene. Server umiddelbart.
  2. 2Fjern gjellene og øynene fra fisken, eller la fiskehandleren gjøre det. Kutt hodene og beina i 10 cm lange biter. Legg dem i en lav panne og dekk med kaldt vann. La stå i 1 time, og skift vannet to ganger. Sil av vannet. Varm opp oljen i en stor gryte over middels varme. Tilsett løk, fennikel, purre, pepperkorn, salt, persille og laurbærblad. Skru ned varmen til medium-lav og la det småkoke til grønnsakene er myke, men ikke har fått farge, ca. 4 minutter. Tilsett fiskehodene og la det småkoke, rør av og til, til beina og noe av kjøttet rundt beina blir hvitt og ugjennomsiktig, ca. 12 minutter. Hell i vin og vann, og kok opp. La det småkoke i 10 minutter, og skum av eventuelt skum som dannes på toppen. Ta gryten av varmen og la den hvile i 10 minutter. Sil fumet gjennom en finmasket sil, og press godt på faststoffene for å få ut mest mulig av den smakfulle væsken. Hvis du har mer enn 3 kopper fumet, kok opp væsken i en ren kjele og la den redusere til 3 kopper. Oppbevar den i en tett lukket beholder i kjøleskapet i opptil 3 dager eller i fryseren i opptil 2 måneder.