Nedtelling #4 Klassisk stekt kalkun

Nedtelling #4 Klassisk stekt kalkun

Lær hvordan du lager en perfekt klassisk stekt kalkun med vår enkle oppskrift. Ideell for høytider og spesielle anledninger. Enkel å følge steg for steg.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 210 minutter
Porsjoner: 8
hovedrett

Ingredienser

  • Én kalkun på mellom 16 og 18 pund, hals og innmat satt til side
  • Salt
  • 2 sitroner, delt i to
  • 6 kvister fersk rosmarin
  • 6 kvister fersk timian
  • 6 kvister fersk salvie
  • 2 spanske løk, skrelte og delt i to
  • 1 stang smør, romtemperert
  • Nykvernet svart pepper

Fremgangsmåte

  1. 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
  2. 2Forvarm ovnen til 165 grader Celsius. Når ovnen er forvarmet, plasser et ovnstermometer i ovnen for å sikre at temperaturen er riktig, og juster om nødvendig.
  3. 3Fjern innmat fra kalkunen og skyll kalkunen godt. Tørk den med papirhåndklær og plasser den på en stekerist i en stekepanne.
  4. 4Gjør klar med salt i kalkunens hulrom og klem sitronene inne i hulrommet. Fyll med sitronbåter, urter og 2 løkhoder delt i to.
  5. 5Legg de resterende løkhodene, alle innmatbiter og kalkunbiter, samt 4 kopper vann i bunnen av stekepannen.
  6. 6Gni kalkunens hud med smør og krydre med salt og pepper.
  7. 7Sett kalkunen i ovnen og kok den til den indre temperaturen i brystet når 74 grader Celsius (165 grader Fahrenheit) på et kjøtttermometer, i 3 ½ til 4 timer, og pensle med stekesjyen hver 30. minutt.
  8. 8Dekk kalkunen med folie hvis den blir for mørk i overflaten.
  9. 9Ta kalkunen ut når den er ferdig og la den hvile i 20 til 30 minutter før den skjæres opp.