
Dublinske dampede blåskjell
oppskrift på dubliner dampede blåskjell - en smakfull forrett som er rask å lage og perfekt for enhver anledning.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 4 ounces tyktskåret bacon, i terninger
- 1 spiseskje olivenolje
- 1 spiseskje hakket løk
- 1 teskje finhakket hvitløk
- 1/2 kopp mørk øl
- 1 pund blåskjell, renset og børstet
- 1 spiseskje smør
- 1/4 kopp surkål
- 4 ounces kokte fingerling-poteter, delt i to
- Koshersalt
Fremgangsmåte
- 1Varm opp en nederlandsk ovn eller annen stor gryte over middels varme; tilsett baconet. Kok til baconet er sprøtt, ca. 8 minutter. Tilsett oljen i pannen; kok løk og hvitløk til de er gjennomsiktige og møre, ca. 5 minutter. Rør inn ølen, og skrap opp eventuelle brune biter fra bunnen av gryten; tilsett muslingene. Damp muslingene under lokk over høy varme, i ca. 2 minutter. Rør inn smør, surkål og poteter, og strø over salt. Dekk til og kok til muslingene har åpnet seg, ca. 2 minutter.