Blomkål- og potetsuppe

Blomkål- og potetsuppe

oppskrift på kremet blomkål og potetsuppe, perfekt for kalde dager. enkel å lage, sunn og velsmakende. prøv denne deilige suppen i dag!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1 hode blomkål, med stilk og hakket
  • 2 store røde poteter, kuttet i 2,5 cm biter
  • 5 små gulrøtter, kuttet i 1,3 cm skiver, eller mer etter smak
  • 2 teskjeer tørket løkflak, eller etter smak
  • vann, eller etter behov
  • 1 terning kyllingbuljong
  • 1 boks (ca. 310 g) kondensert kremet kyllingsuppe
  • 1/2 kopp melk
  • 1/2 pakke (ca. 225 g) kremost
  • 1 spiseskje baconbiter, eller mer etter smak
  • 1/4 kopp hakket fersk persille, eller mer etter smak
  • 1/2 kopp revet Cheddarost

Fremgangsmåte

  1. 1Stir blomkål, poteter, gulrøtter og løkflak sammen i en kjele; tilsett nok vann til å dekke, og rør inn kyllingbuljongterning. La det småkoke til blomkålen er mør, ca. 10 minutter.
  2. 2Overfør grønnsaksblandingen og omtrent 1 kopp kokevæske til en slow cooker. Rør inn kremet kyllingsuppe, melk, kremost og baconbiter i grønnsaksblandingen.
  3. 3La det koke på lav varme i 2 ½ time, rør av og til.
  4. 4Rør inn hakket persille i suppen og la det småkoke til grønnsakene er møre og smakene har blandet seg, i ½ til 1 ½ time. Topp med revet cheddarost.