
Lammelår med soppsaus Bolognese
Lær hvordan du lager møre lam shanks med en rik og smakfull soppbolognese. En perfekt rett for en varm og tilfredsstillende middag.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 170 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 6 ss ekstra-virgin olivenolje
- 2. 4 lammeknoker
- 3. Grå salt
- 4. Nykvernet svart pepper
- 5. 3/4 lb blandede ferske sopp (morel, shiitake, kantarelle)
- 6. 1 ss finhakket hvitløk
- 7. 1 kopp hakket løk
- 8. 1/2 kopp hakket gulrot
- 9. 1/2 kopp hakket selleri
- 10. 2 kopper tørr rødvin
- 11. 1 laurbærblad
- 12. 3 kopper kyllingkraft (eller hermetisk lavsalt kyllingbuljong)
- 13. 3 kopper skrelte, frøfjernede og hakkede tomater
- 14. 1/2 lb orecchiette
- 15. 3 ss finhakket fersk basilikum
- 16. 1 ss finhakket fersk oregano
Fremgangsmåte
- 11. Forvarm ovnen til 300 grader Fahrenheit.
- 22. Varm opp 3 spiseskjeer olivenolje i en stor, dyp, ovnsikker gryte på middels varme til den er varm. Krydre lammeknokene med salt og pepper. Brun dem på alle sider, ca. 10 minutter, og legg dem på en tallerken.
- 33. Skru opp varmen til medium-høy, tilsett sopp, og la dem ikke røre på seg før de begynner å bli brune (ca. 1 minutt). Krydre med salt og pepper. Stek til de er brune overalt, ca. 5 minutter. Fjern dem og legg dem på en annen tallerken, og sett til side til sluttmontering.
- 44. Senk varmen til medium; tilsett de resterende 3 spiseskjeene olivenolje i gryten. Tilsett hvitløk og stek kort til den er lett brun. Tilsett løk, gulrot og selleri. Krydre med salt og pepper, og stek i ytterligere 10 minutter. Tilsett vin og laurbærblad. Kok opp over høy varme og la det koke til det er redusert til halvparten. Tilsett kraft og tomater, og kok opp igjen. Tilsett fersk oregano. Krydre med salt og pepper.
- 55. Legg kjøttet tilbake i gryten, dekk til, og sett i ovnen for å braisere til det er mørt når du stikker med en gaffel. Sjekk etter 2 timer, men lammeknokene kan trenge opptil 4 timer. La kjøttet avkjøle i væsken til romtemperatur. Ta ut kjøttet og sett til side. Skum av og fjern fettet fra braiseringsvæsken. (Oppskriften kan forberedes til dette punktet dagen i forveien, dekket og oppbevart i kjøleskap).
- 66. Kok opp en stor kjele med saltet vann. Tilsett pasta og kok til den er al dente, ca. 12 minutter, og sil av vannet.
- 77. Hell den fettfrie braiseringsvæsken over i en kjele og kok opp. Reduser varmen og la det småkoke i 10 minutter. Tilsett basilikum og legg lammeknokene tilbake i sausen, og la det småkoke forsiktig til det er gjennomvarmt. Ta ut og hold varmt. Tilsett soppen og pastaen i sausen, og varm forsiktig til det er gjennomvarmt. Server på et stort, dypt fat eller fordel på tallerkener, og legg lammeknokene oppå.