Eksotisk granateplekylling

Eksotisk granateplekylling

oppskrift på eksotisk granateplekylling som kombinerer søte og sure smaker. enkel å lage, perfekt for en sunn og smakfull middag.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 3 spiseskjeer malt spisskummen
  • 2. 3 spiseskjeer malt koriander
  • 3. 1 spiseskje herbes de Provence
  • 4. 1 spiseskje malt svart pepper
  • 5. 2 teskjeer malt kanel
  • 6. 1 teskje malt cayennepepper
  • 7. 2 hvitløksfedd, finhakket
  • 8. 12 kyllinglår
  • 9. 1 flaske (16 fl oz) granateplejuice
  • 10. 1 ½ teskje salt
  • 11. 2 spiseskjeer olivenolje

Fremgangsmåte

  1. 11. Bland spisskummen, koriander, herbes de Provence, svart pepper, kanel og cayennepepper sammen i en liten bolle. Legg kylling og hvitløk i en bolle; strø omtrent to tredjedeler av krydderblandingen over kyllingen og vend godt for å dekke. Overfør kyllingen til en reseptfri plastpose. Hell i granateplejuicen. Lukk posen og sett den i kjøleskapet i minst 12 timer. Ta kyllingen ut av posen, og spar på marinaden.
  2. 22. Forvarm ovnen til 200 grader Celsius (400 grader Fahrenheit).
  3. 33. Tørk kyllingen godt med et kjøkkenpapir. Krydre med resten av krydderblandingen og salt. Pensle med olivenolje, og legg deretter kyllingen i en stor ildfast form i ett lag.
  4. 44. Stek kyllinglårene til de ikke lenger er rosa ved benet, og saften er klar, ca. 45 til 50 minutter. En steketermometer som settes inn nær benet bør vise minst 74 grader Celsius (165 grader Fahrenheit).
  5. 55. Mens kyllingen er i ovnen, kok opp den reserverte marinaden i en kjele over høy varme. Skru ned varmen til middels-lav, og la det småkoke til det er redusert med to tredjedeler. Rør ofte. Hell marinaden over kyllingen før servering.