Kyllingpaprikash II

Kyllingpaprikash II

oppskrift på chicken paprikash ii – smakfull ungarsk kyllingrett med paprika og kremet saus. enkel å lage og perfekt for helgen.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 2 spiseskjeer baconfett
  • 1 stor løk, hakket
  • 3 fedd hvitløk, hakket
  • 3/4 teskje salt
  • 1 teskje knuste rød pepperflak
  • 3 spiseskjeer paprika
  • 1 hel kylling (2 til 3 pund), delt i biter
  • 1 kopp vann
  • 1 boks (14,5 unser) hakkede tomater
  • 2 spiseskjeer hvetemel
  • 1 beger (8 unser) rømme

Fremgangsmåte

  1. 1Varm opp baconfett i en stor stekepanne over middels varme. Tilsett løk, hvitløk, salt, rød pepperflak og paprika. Rør sammen og la det surre til løken er gjennomsiktig. Tilsett kyllingbiter og hell vann over alt. Kok over middels varme i 1 time, og tilsett mer vann om nødvendig.
  2. 2Rør inn tomater, og sett til side væsken. Rør væsken inn i en middels bolle med mel og rømme; bland godt til det er jevnt, og tilsett deretter langsomt blanturen i kyllingen under konstant omrøring. Kok til blanturen er tykk.