Tyk irsk gryte

Tyk irsk gryte

oppskrift på tykk irsk gryte med kjøtt, grønnsaker og kraftig smak. perfekt for kalde dager og helgemiddager.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 140 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 8 (113 gram) lammelårskiver av skulder
  • 4 gulrøtter, grovhakket
  • 4 løk, grovhakket
  • 6 poteter, grovhakket
  • 1 klype salt
  • 1/4 teskje knust svart pepper
  • 4 kopper grønnsaksbuljong
  • vann, eller nok til å dekke
  • 3 laurbærblad
  • 1 (400 gram) pose tørkede gule splittede erter

Fremgangsmåte

  1. 1Legg lammelårskiver, gulrøtter, løk og poteter i en stor gryte over middels varme. Rør inn salt og knust svart pepper.
  2. 2Hell i grønnsaksbuljong og nok vann til å dekke ingrediensene; legg i laurbærblad. Kok opp, skru ned varmen og la det småkoke i 1 time, av og til omrøring.
  3. 3Rør inn delte erter og kok opp igjen. Skru ned varmen og la det småkoke til lammekjøttet er veldig mørt og ertene har brutt opp og dannet en tykk gryterett, omtrent 1 ½ time til. Rør av og til for å forhindre at gryteretten brenner seg i bunnen.