Portobello-porcini cacciatore

Portobello-porcini cacciatore

Lær hvordan du lager portobello porcini cacciatore, en italiensk gryterett med rike smaker av sopp og urter. Perfekt for vegetariske middager.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 55 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. En liten håndfull tørkede porcini eller en liten pose tørkede sopp
  • 2. 1/4 kopp ekstra virgin olivenolje
  • 3. 6 portobellobeholdere, skrapet for gjeller og skåret i skiver
  • 4. 2 spiseskjeer hakkede ferske timianblader
  • 5. 1 rød chili, tynne skiver
  • 6. 4 store, skrelte og svært tynne skiver hvitløksfedd
  • 7. 2 Cubanelle-pepper, frøet og svært tynne skiver
  • 8. 1 middels stor rød eller gul løk, delt i kvarter og tynne skiver
  • 9. Salt og nykvernet svart pepper
  • 10. 1 kopp tørr hvitvin
  • 11. 1 (28-ounce) boks San Marzano-tomater
  • 12. Noen basilikumblader, revet
  • 13. 450 gram penne eller rigatoni, eller fullkornsversjon av disse med linjer
  • 14. 2 spiseskjeer smør
  • 15. Revet Pecorino Romano, til topping og servering ved bordet

Fremgangsmåte

  1. 11. Legg de tørkede soppene i en kjele og dekk med et par kopper vann, kok opp over middels varme, og reduser deretter varmen og la det småkoke til soppen blir myk.
  2. 22. I mellomtiden, i en støpejernsgryte, varm opp extra virgin olivenolje, fire sirkler rundt pannen, over middels høy varme.
  3. 3Tilsett de skivede soppene og kok, rør av og til, til de er mørke og møre, 12 til 15 minutter.
  4. 4Tilsett timian, chili, hvitløk, paprika og løk, og krydre med salt og pepper etter smak.
  5. 5Kok i 8 til 10 minutter, og tilsett deretter vinen og rør.
  6. 6Fjern soppen fra væsken, hakk den opp, og legg den i sausen.
  7. 7Hell i alt unntatt de siste få skjeene av soppevannet, da sedimentet vil legge seg på bunnen av pannen.
  8. 8Rør inn tomatene, knus dem med en skje, og tilsett basilikumbladene.
  9. 9La sausen småkoke i 20 minutter.
  10. 10Avkjøl og oppbevar for en forberedelsesrett, og varm opp igjen over middels varme, rør av og til.
  11. 113. Kok opp en stor kjele med vann over middels varme.
  12. 12Tilsett pastaen og kok til den er al dente.
  13. 13Sil av vannet og ha pastaen tilbake i den varme kjelen.
  14. 14Tilsett smør og rør til det smelter.
  15. 15Hell i halvparten av sausen og vend godt.
  16. 16Server i dype skåler med mer soppcacciatore på toppen.
  17. 17Pynt med rikelig med revet Romano-ost.