Beeramisu og Kidamisu Desserter

Beeramisu og Kidamisu Desserter

oppskrifter på beeramisu og kidamisu, deilige og enkle desserter som passer til enhver anledning. lær hvordan du lager disse italienske klassikerne hjemme.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 8
dessert

Ingredienser

  • 8 store egg, skilles
  • 1/2 kopp sukker
  • 450 gram mascarponeost, romtemperert
  • 2 teskjeer vaniljeekstrakt
  • 1 flaske (pint) sjokoladestout-øl
  • 48 ladyfingers
  • 2 kopper varm sjokolade, avkjølt
  • 1 kopp hakket semisøt sjokolade

Fremgangsmåte

  1. 1Bruk en håndvisp med vispvedlegg, og pisk eggeplommene og 1/4 kopp sukker i en stor bolle på middels høy hastighet til det dannes tykke bånd, ca. 3 til 5 minutter. Tilsett mascarpone og vanilje, og fortsett å vispe på middels høy hastighet til det er jevnt.
  2. 2I en kjøkkenmaskin, pisk eggehvitene og den resterende 1/4 koppen sukker til medium-stive topper, og vend deretter inn i eggeplomme- og mascarpneblandingen. Del i to deler for bruk i både ølversjonen og varm sjokoladversjonen.
  3. 3For å lage ølversjonen for voksne: Hell ølen i en bolle eller en flat skål. Dypp 8 ladyfingers én om gangen i ølen, og vend dem for å dekke. Legg et lag med dyppede ladyfingers i bunnen av en 20x20 cm ildfast form. Dekk med et lag av den piskede mascarponen, dypp deretter 8 nye ladyfingers og legg dem i et lag over mascarponen, og topp med et nytt lag mascarpone. Gjenta en gang til med de resterende 8 ladyfingers, og topp med et lag mascarpone. Dekk til og sett i kjøleskapet i minst 4 timer.
  4. 4For varm sjokoladversjon: Hell den varme sjokoladen i en flat skål. Dypp 8 ladyfingers én om gangen i den varme sjokoladen, og vend for å dekke. Legg et lag med dyppede ladyfingers i bunnen av en 20x20 cm ildfast form. Dekk med et lag av den piskede mascarponen, dypp deretter 8 nye ladyfingers og legg dem i et lag over mascarponen, og topp med et nytt lag mascarpone. Gjenta en gang til med de resterende 8 ladyfingers, og topp med resten av mascarponeblandingen. Dekk til og sett i kjøleskapet i minst 4 timer.
  5. 5Før servering, dryss hver av dessertene med 1/2 kopp revet sjokolade.