Beeramisu og Kidamisu Desserter
oppskrifter på beeramisu og kidamisu, deilige og enkle desserter som passer til enhver anledning. lær hvordan du lager disse italienske klassikerne hjemme.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 8
dessert
Ingredienser
- 8 store egg, skilles
- 1/2 kopp sukker
- 450 gram mascarponeost, romtemperert
- 2 teskjeer vaniljeekstrakt
- 1 flaske (pint) sjokoladestout-øl
- 48 ladyfingers
- 2 kopper varm sjokolade, avkjølt
- 1 kopp hakket semisøt sjokolade
Fremgangsmåte
- 1Bruk en håndvisp med vispvedlegg, og pisk eggeplommene og 1/4 kopp sukker i en stor bolle på middels høy hastighet til det dannes tykke bånd, ca. 3 til 5 minutter. Tilsett mascarpone og vanilje, og fortsett å vispe på middels høy hastighet til det er jevnt.
- 2I en kjøkkenmaskin, pisk eggehvitene og den resterende 1/4 koppen sukker til medium-stive topper, og vend deretter inn i eggeplomme- og mascarpneblandingen. Del i to deler for bruk i både ølversjonen og varm sjokoladversjonen.
- 3For å lage ølversjonen for voksne: Hell ølen i en bolle eller en flat skål. Dypp 8 ladyfingers én om gangen i ølen, og vend dem for å dekke. Legg et lag med dyppede ladyfingers i bunnen av en 20x20 cm ildfast form. Dekk med et lag av den piskede mascarponen, dypp deretter 8 nye ladyfingers og legg dem i et lag over mascarponen, og topp med et nytt lag mascarpone. Gjenta en gang til med de resterende 8 ladyfingers, og topp med et lag mascarpone. Dekk til og sett i kjøleskapet i minst 4 timer.
- 4For varm sjokoladversjon: Hell den varme sjokoladen i en flat skål. Dypp 8 ladyfingers én om gangen i den varme sjokoladen, og vend for å dekke. Legg et lag med dyppede ladyfingers i bunnen av en 20x20 cm ildfast form. Dekk med et lag av den piskede mascarponen, dypp deretter 8 nye ladyfingers og legg dem i et lag over mascarponen, og topp med et nytt lag mascarpone. Gjenta en gang til med de resterende 8 ladyfingers, og topp med resten av mascarponeblandingen. Dekk til og sett i kjøleskapet i minst 4 timer.
- 5Før servering, dryss hver av dessertene med 1/2 kopp revet sjokolade.