Enhver nøttekaramell

Enhver nøttekaramell

Lær hvordan du lager deilig nøttebrente med denne enkle oppskriften. Perfekt som søtt smått til helgen eller som gave. Rask å lage og smakfull!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 8
dessert

Ingredienser

  • 1. 1 kopp sukker
  • 2. 1 kopp lys maisirup
  • 3. 1 ½ kopper lett ristet og knuste nøtter (jeg brukte makadamia, pinje og maisnøtter, men prøv gjerne med hvilken som helst nøtt du liker)

Fremgangsmåte

  1. 11. Bland sukker og mais sirup i en tykkbunnet kjele. Kok opp på middels varme, rør ofte, til sukkeret er oppløst. Skru opp varmen til høy og kok til boblene blir mindre og blandingen får en lys ravfarge, omtrent 10 minutter. Rør inn nøttene og kok i ytterligere ett minutt. Hell raskt blandingen over et stekebrett dekket med silikonmatte (eller smurt bakepapir) og jevn ut med en slikkepott eller tresleiv. Blandingen avkjøles raskt, så arbeid raskt. La den avkjøle og bryt i biter.