
Bærcrisp med streusel
Lær å lage deilige berry crisps med streusel. En enkel og smakfull dessert som passer til enhver anledning. Perfekt for sommerens bær!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 6
dessert
Ingredienser
- 1. 12 unser frosne bær, blåbær eller bringebær
- 2. 1/4 kopp sukker
- 3. 2 teskjeer maisstivelse
- 4. 2 1/2 kopper streusel-topping, oppskrift følger
- 5. 4 1/2 unser allsidig mel
- 6. 6 unser lyst brunt sukker
- 7. 1 teskje kosher-salt
- 8. 1 teskje malt kanel, nellik, muskatnøtt og/eller allehånde
- 9. 6 unser mandler, ristet og hakket
- 10. 3 unser usaltet smør, romtemperert
Fremgangsmåte
- 11. Se hvordan du lager denne oppskriften.
- 22. Varm ovnen til 175 grader Celsius.
- 33. Bland de frosne bærene, sukker, maisstivelse og 1/2 kopp av streusel-toppingen i en middels stor blandebolle. Fordel blandingen jevnt i 4 kaffekopper (8 gram). Topp hver kopp med 1/2 kopp streusel-topping.
- 44. Sett ramekinene på et stekebrett med halvkant og stek på midterste rille i ovnen til frukten bobler og toppingen er gyllenbrun, omtrent 30 til 35 minutter. La crispen avkjøle i 15 minutter før servering.
- 55. Visp sammen mel, sukker, salt, kanel og mandler i en middels stor blandebolle.
- 66. Tilsett smør og bruk fingrene til å kna det inn i de tørre ingrediensene til blandingen er smuldrete og smøret er godt innarbeidet.
- 77. Bruk til å toppe muffins, hurtigbrød, crisps eller iskrem. Oppbevar i en lufttett beholder i kjøleskapet i opptil 1 måned.
- 88. Gir ca. 3 kopper.