Bakte tortellini med grønnkålspesto

Bakte tortellini med grønnkålspesto

oppskrift på bakt tortellini med smakfull grønnkålpesto, perfekt som hovedrett for en rask og sunn middag

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. Kosher salt
  • 2. 1 pakke med spinat- og ostetortellini på 12–14 unser
  • 3. 7 kopper babykål (ca. 8 unser)
  • 4. 1/4 kopp ekstra jomfru olivenolje
  • 5. 1 hvitløksfedd
  • 6. 1/4 kopp pluss 2 spiseskjeer revet parmesanost
  • 7. Nykvernet pepper
  • 8. 1 kopp kremfløte
  • 9. 1/4 kopp skivede soltørkede tomater (ikke på olje)
  • 10. 3/4 kopp revet mozzarellaost med skallets lavt fettinnhold (ca. 3 unser)
  • 11. 1/4 kopp panko-rasp
  • 12. 2 spiseskjeer pinjekjerner, grovhakket
  • 13. 2 spiseskjeer hakket frisk persille

Fremgangsmåte

  1. 11. Forvarm ovnen til 220 grader Celsius. Kok opp en stor kjele med saltet vann. Tilsett tortellini og kok etter anvisning på pakken. Sett til side ¼ kopp kokevann, og sil av vannet. Sett kjelen til side.
  2. 22. I mellomtiden, mos 4 kopper grønnkål, olivenolje og hvitløk i en blender eller food processor til det nesten er glatt. Tilsett ¼ kopp parmesan og smak til med salt og pepper. Puls til det er jevnt, og tilsett opp til ¼ kopp kokevann hvis nødvendig.
  3. 33. Overfør pestosausen til den reserverte kjelen sammen med kremfløten; rør godt. Kok opp på middels varme, og skru ned varmen til middels lav. Rør inn tortellini, soltørkede tomater og de resterende 3 koppene grønnkål, og tilsett det reserverte kokevannet etter behov for å løsne sausen. Hell over i en ildfast form på 23 x 33 cm og strø over mozzarella.
  4. 44. Bland panko, pinjekjerner, persille og de resterende 2 ss parmesan i en liten bolle; smak til med salt og pepper. Strø over tortellinien og stek til den er gyllenbrun, ca. 12 minutter. La den avkjøle litt før servering.
  5. 55. Fotograf: Justin Walker