Bakte tortellini med grønnkålspesto
oppskrift på bakt tortellini med smakfull grønnkålpesto, perfekt som hovedrett for en rask og sunn middag
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. Kosher salt
- 2. 1 pakke med spinat- og ostetortellini på 12–14 unser
- 3. 7 kopper babykål (ca. 8 unser)
- 4. 1/4 kopp ekstra jomfru olivenolje
- 5. 1 hvitløksfedd
- 6. 1/4 kopp pluss 2 spiseskjeer revet parmesanost
- 7. Nykvernet pepper
- 8. 1 kopp kremfløte
- 9. 1/4 kopp skivede soltørkede tomater (ikke på olje)
- 10. 3/4 kopp revet mozzarellaost med skallets lavt fettinnhold (ca. 3 unser)
- 11. 1/4 kopp panko-rasp
- 12. 2 spiseskjeer pinjekjerner, grovhakket
- 13. 2 spiseskjeer hakket frisk persille
Fremgangsmåte
- 11. Forvarm ovnen til 220 grader Celsius. Kok opp en stor kjele med saltet vann. Tilsett tortellini og kok etter anvisning på pakken. Sett til side ¼ kopp kokevann, og sil av vannet. Sett kjelen til side.
- 22. I mellomtiden, mos 4 kopper grønnkål, olivenolje og hvitløk i en blender eller food processor til det nesten er glatt. Tilsett ¼ kopp parmesan og smak til med salt og pepper. Puls til det er jevnt, og tilsett opp til ¼ kopp kokevann hvis nødvendig.
- 33. Overfør pestosausen til den reserverte kjelen sammen med kremfløten; rør godt. Kok opp på middels varme, og skru ned varmen til middels lav. Rør inn tortellini, soltørkede tomater og de resterende 3 koppene grønnkål, og tilsett det reserverte kokevannet etter behov for å løsne sausen. Hell over i en ildfast form på 23 x 33 cm og strø over mozzarella.
- 44. Bland panko, pinjekjerner, persille og de resterende 2 ss parmesan i en liten bolle; smak til med salt og pepper. Strø over tortellinien og stek til den er gyllenbrun, ca. 12 minutter. La den avkjøle litt før servering.
- 55. Fotograf: Justin Walker