
Karamellsaus
Lær hvordan du lager perfekt karamellsaus med vår enkle oppskrift. Perfekt som tilbehør til iskrem, kaker og desserter. Rask og enkel å lage!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
dessert
Ingredienser
- 1 kopp kremfløte
- 2 spiseskjeer lys mais sirup
- 2 spiseskjeer usaltet smør
- 1/4 teskje kosher salt
- 1 kopp sukker
- 1 vaniljestang, delt på langs, frø skrapet ut (eller 2 teskjeer vaniljeekstrakt)
Fremgangsmåte
- 1Bland kremfløte, maisirup, smør og salt i en kjele. Kok opp over middels varme, mens du visper; fjern fra varmen.
- 2Strø sukker jevnt over en stor stekepanne. Kok over middels varme, uten å røre, til sukkeret smelter og begynner å karamellisere, omtrent 5 minutter. Fortsett å koke, sving pannen (men rør ikke), til karamellen er mørk ravfarget, ytterligere 10 til 15 minutter.
- 3Fjern fra varmen og tilsett den varme fløten under omrøring. Sett pannen tilbake på middels varme og kok opp igjen; kok, mens du visper, til det er glatt, omtrent 7 minutter. Rør inn vaniljen. La det avkjøle litt før servering. For oppbevaring, la det avkjøle helt, dekk til og oppbevar i kjøleskapet i opptil 2 uker; varm opp før servering.
- 4Fotograf: Levi Brown