Karamellsaus

Karamellsaus

Lær hvordan du lager perfekt karamellsaus med vår enkle oppskrift. Perfekt som tilbehør til iskrem, kaker og desserter. Rask og enkel å lage!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
dessert

Ingredienser

  • 1 kopp kremfløte
  • 2 spiseskjeer lys mais sirup
  • 2 spiseskjeer usaltet smør
  • 1/4 teskje kosher salt
  • 1 kopp sukker
  • 1 vaniljestang, delt på langs, frø skrapet ut (eller 2 teskjeer vaniljeekstrakt)

Fremgangsmåte

  1. 1Bland kremfløte, maisirup, smør og salt i en kjele. Kok opp over middels varme, mens du visper; fjern fra varmen.
  2. 2Strø sukker jevnt over en stor stekepanne. Kok over middels varme, uten å røre, til sukkeret smelter og begynner å karamellisere, omtrent 5 minutter. Fortsett å koke, sving pannen (men rør ikke), til karamellen er mørk ravfarget, ytterligere 10 til 15 minutter.
  3. 3Fjern fra varmen og tilsett den varme fløten under omrøring. Sett pannen tilbake på middels varme og kok opp igjen; kok, mens du visper, til det er glatt, omtrent 7 minutter. Rør inn vaniljen. La det avkjøle litt før servering. For oppbevaring, la det avkjøle helt, dekk til og oppbevar i kjøleskapet i opptil 2 uker; varm opp før servering.
  4. 4Fotograf: Levi Brown