
Victoria Sponge
Lær å lage den perfekte victoria sponge med vår enkle oppskrift. En myk og luftig kake fylt med vaniljekrem og jordbær, perfekt til alle anledninger.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 8
dessert
Ingredienser
- 1. 1/2 kopp usaltet smør
- 2. 1/2 kopp pluss 1 teskje sukker (ca. 113 gram)
- 3. 2 egg
- 4. 1/2 teskje vaniljeekstrakt
- 5. En klype salt
- 6. 1 kopp minus 1 spiseskje selvhevende mel (ca. 113 gram), siktet
- 7. Melis, til utbaking
- 8. 1 kopp bringebærsyltetøy
- 9. 4 unser marsipan
Fremgangsmåte
- 11. Forvarm ovnen til 175 grader Celsius. Smør og mel en rund kakeform på 23 cm i diameter, og legg bakepapir i bunnen.
- 22. I en kjøkkenmaskin utstyrt med paddle-vedlegg (eller med en håndmikser), pisk smøret til det er lyst og luftig. Tilsett sukkeret og pisk godt. Tilsett eggene, vanilje og salt, og fortsett å blande godt, av og til skrapende ned i bollen med en slikkepott. Vend inn det siktede melet, og hell røren i den forberedte kakeformen. Stek til den er gyllenbrun og fast i midten, ca. 25 minutter. La kaken avkjøle i formen på en rist. Ta den ut av formen, og bruk en serrated kniv til å dele kaken horisontalt i to lag.
- 33. For å lage Victoria Sponge-smørbrød: Dryss melis på arbeidsflaten og kjevlen, og kjevle marcipanen til en skive som er omtrent like stor som kaken. Bruk en kniv til å trimme marcipanen slik at den passer nøyaktig rundt kaken. Smør et lag med bringebærsyltetøy på den ene siden av kakebunnene, og legg marcipanlaget mellom de to lagene. Trykk alle lagene forsiktig sammen, og del deretter kaken i kiler til servering. Dryss kakekvilene rikelig med melis.