
Frukt- og krydderbakst
oppskrift på en deilig frukt- og krydderbakst som passer perfekt til høst- og vintermåltider. enkel å lage og full av smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 8
dessert
Ingredienser
- 1. 1/4 teskje malt kardemomme og kanel
- 2. 1/8 teskje malt nellik, koriander og ingefær
- 3. 1/4 kopp honning
- 4. 4 spiseskjeer smør, smeltet
- 5. 2 spiseskjeer rom
- 6. 1/2 moden ananas, kjernet og skåret i 2,5 cm biter
- 7. 2 ferskner, blansjet, skrelt, kjernet og delt i fire
- 8. 2 pærer, skrelt, kjernet og delt i fire
- 9. Iskrem med mynte eller vanilje, valgfritt
- 10. Friske mynteblader, valgfritt
Fremgangsmåte
- 11. Forvarm ovnen til 325 grader.
- 22. Bland krydderne med honning, smør og rom. Arranger ananas, ferskner og pærer i en rund Pyrex-bakeform på 23 cm. Drypp krydderblandingen over toppen og stek i 1 time (stek mens familien eller gjestene dine spiser middag).
- 33. Server varm med iskrem; pynt med mynte.