Frukt- og krydderbakst

Frukt- og krydderbakst

oppskrift på en deilig frukt- og krydderbakst som passer perfekt til høst- og vintermåltider. enkel å lage og full av smak.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 8
dessert

Ingredienser

  • 1. 1/4 teskje malt kardemomme og kanel
  • 2. 1/8 teskje malt nellik, koriander og ingefær
  • 3. 1/4 kopp honning
  • 4. 4 spiseskjeer smør, smeltet
  • 5. 2 spiseskjeer rom
  • 6. 1/2 moden ananas, kjernet og skåret i 2,5 cm biter
  • 7. 2 ferskner, blansjet, skrelt, kjernet og delt i fire
  • 8. 2 pærer, skrelt, kjernet og delt i fire
  • 9. Iskrem med mynte eller vanilje, valgfritt
  • 10. Friske mynteblader, valgfritt

Fremgangsmåte

  1. 11. Forvarm ovnen til 325 grader.
  2. 22. Bland krydderne med honning, smør og rom. Arranger ananas, ferskner og pærer i en rund Pyrex-bakeform på 23 cm. Drypp krydderblandingen over toppen og stek i 1 time (stek mens familien eller gjestene dine spiser middag).
  3. 33. Server varm med iskrem; pynt med mynte.